Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode poraženi na Pecari od ekipe Širokog Brijega (VIDEO)

Preuzmite sliku

U nedjelju uvečer na Stadionu Pecara u Širokom Brijegu predposljednju utakmicu 1. kola BH Telecom Premijer lige BiH odigrali su NK Široki Brijeg i FK Sloboda Tuzla, a nakon 90 minuta igre slavili su Širokobriježani koji su dva puta pogađali mrežu crveno-crnih.

Sloboda je u Široki Brijeg stigla sa namjerom da iznenadi protivnika, a fudbaleri Vlade Jagodića dobro su otvorili utakmicu i već u 5. minuti zaprijetili su preko Tandira koji nakon ubačaja Ordagića šalje loptu iznad gola. Samo tri minute kasnije domaći su uzvratili preko Čabraje, ali nije bilo opasnosti za golmana Muminovića.

Fudbaleri Slobode nastavili su napadati gol Širokog, a odličnu priliku imao je Tandir koji u 14. minuti odlično šutira, ali Bilobrk odbija loptu u korner.

U 18. minuti utakmice domaći dolaze do vodstva  preko Menala koji glavom pogađa mrežu Slobode nakon odlične lopte Krstanovića. U nastavku Sloboda je tražila svoju priliku za gol, ali nije bilo ozbiljnije opasnosti za gol Širokog koji uspjeva kontrolisati igru i sačuvati prednost do kraja prvog poluvremena.

Početak drugog dijela na Pecari pripao je domaćoj ekipi koja je zaprijetila preko Menala u 46. minuti, a samo četiri minute kasnije, nakon ubacivanja iz ugla, odličnim udarcem glavom Barišić pogađa mrežu Muminovića za 2:0.  U nastavku utakmice, fudbaleri Slobode krenuli su prema golu Širokog, a odlično priliku za gol imao je Husić u 57. minuti koji nakon udarca iz kornera glavom pogađa prečku. Tri minute kasnije, priliku za gol imao je Tandir, ali njegov udarac zaustavlja golman domaće ekipe. Fudbaleri Slobode nastavili su sa pokušajima i prikazali nešto konkretniju igru, a u 78. minuti odličnu priliku za gol imao je Husić koji nakon prodora i ubacivanja kapitena Ordagića šutira preko gola Bilobrka.


U finišu utakmice, domaći su nekoliko puta zaprijetili golu Muminovića, a najprije preko Menala, zatim Markovića, ali rezultat se nije mijenjao te je utakmica završena pobjedom Širokog rezultatom 2:0.

Nakon utakmice, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla, Vlado Jagodić ponovio je da su njegovi fudbaleri došli u Širki Brijeg da prekinu negativnu tradiciju, ali da mu je na kraju preostalo da čestita na domaćinu na zasluženoj pobjedi.

-Mi smo ovdje došli da igramo otvoreno, da pokušamo iznenaditi jer znamo za tu negativnu tradiciju, međutim taj prvi gol koji smo primili nas je poremetio. Cilj je bio da mi kontrolišemo igru sa naša četiri vezna igrača, ali nažalost oni to nisu radili i  primili smo gol naivno što je Širokom odgovaralo. Na otvorenju drugog poluvremena i pored upozorenja da moramo biti skoncetrisani prvih 10 do 15 minuta i da će Široki pasti u zadnjih 15 do 20 minuta, što se i desilo mi primamo  gol iz kornera tako da meni samo preostaje da čestitam Širokom na zasluženoj pobjedi, kazao je Vlado Jagodić nakon utakmice na Pecari.

Sloboda takmičenje u BHT Premijer ligi BiH nastavlja utakmicom 2. kola narednog vikenda kada će na Stadionu Tušanj dočekati FK Radnik Bijeljina.

FK Sloboda Tuzla: Muminović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Lazevski, Mehmedagić, Tandir, Jahić, Husić, Ignjatović, Kalezić

NK Široki Brijeg: Bilobrk, Barišić, D.Ćorić, Čabraja, Menalo, J.Ćorić, Lončar, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,