Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Slobode na Tušnju poraženi od Krupe, borba za prvaka nikada neizvjesnija (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U okviru 9. Kola Lige za prvaka na stadionu Tušanj u Tuzli, snage su odmjerili fudbaleri Slobode i Krupe. Zaslužena tri boda osvojili su gosti iz Krupe koji su slavili pobjedu rezultatom 3:1. 

Početkom prvog poluvremena domaći fudbaleri su imali incijativu na terenu, nekoliko izglednih prilika ali mreža gostiju se nije tresla. Pred kraj prvog poluvremena gosti preko najboljeg strijelca tima Elvira Koljića postižu dva pogotka i na poluvrijeme odlaze sa sigurim vodstvom od 2:0.

Koljić je nakon loše intervencije Muminovića u 43. minuti odbijenu loptu poslao u mrežu za 0:1, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije isti igrač sjajno pogodio glavom nakon odličnog centaršuta Jašarevića sa lijeve strane.

Drugo poluvrijeme obilježilo je snažno nevrijeme i uslovi za igru su bili izuzetno teško.

Fudbaleri Slobode smanjuju rezultat preko Darka Todorovića koji odličnim udarcem postiže pogodak u 70. minuti susreta. Pitanje pobjednika gosti rješavaju u 85. minuti preko edžića koji postiže gol za konačnih 3:1.

Neočekivani rasplet i na vrhu tabele. Mostarci su preokrenuli utakmicu u Bijeljini i u posljednjim sekundama postigli gol za pobjedu od 2:1, a Željezničar je izgubio na Koševu. Zrinjski je ponovo zaposjeo na vrhu tabele i u posljednjem kolu pobjedom protiv Slobode obezbjedit će novu titulu prvaka BiH. (Tuzlanski.ba)

 

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,