Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaleri Sarajeva slavili pobjedu na Tušnju rezultatom 2:0 (FOTO)

Preuzmite sliku

U reprizi susreta iz 22. kola Premijer lige BiH, Sloboda je na Tušnju ugostila ekipu Sarajeva u okviru 2. kola Lige za prvaka BiH. Pred oko 3.000 gledalaca gosti iz Sarajeva su se uspjeli revanširati za nedavni visok poraz na Tušnju, te slaviti minimalnu pobjedu rezultatom 2:o.

Slobodu je pobjeda u današnjem susretu ostavljala u ozbiljnoj utrci za plasman u evropska takmičenja. S druge strane, nakon dva vezana meča bez pobjede, Sarajevo je moralo osvojiti sva tri boda kako bi se nastavili boriti za titulu prvaka BiH.

Prvih 45 minuta utakmice obilježila jako oprezna igra oba tima. Prvu ozbiljniju šansu za postizanje gola propustio je Mersudin Ahmetović u 30. minuti susreta, najveći dio prvog poluvremena protekao u nezanimljivoj igri sa obje strane. Najbolju šansu imao je Kovačević u 44. minuti susreta, nakon ubačaja Sarića pokušao potiljkom postići pogodak, ali lopta je otišla malo pored gola. Prvo poluvrijeme okončano je bez golova.

Početkom drugog poluvremena gosti su u nekoliko navrata pokušali ugroziti gol Slobode. U 55. minuti gosti dolaze do vrijednog vodstva. Najprije je Rustermović je oteo loptu, odigrao pas do Duljevića, on našao prostor za udarac i šutirao, a odbijenu loptu u mrežu Slobode sproveo je Anel Hebibović. Bez golova okončano je prvo poluvrijeme na Tušnju.


Nakon primljenog pogotka, fudbaleri Slobode vršili su konstantni pritisak na bordo tim i veći dio igre se preselio na gostujuću polovinu. U posljednjim momentima utakmice Haris Mehmedagić je zaradio sključenje, a prekršaj u gol iz slobodnog udarca pretvorio je Elvis Sarić. Izabranici Mehmeda Janjoša u Sarajevo se vraćaju sa osvojena tri boda.

U narednom 3. kolu Lige za Prvaka koje se igra 8. aprila, fudbaleri Slobode gostuju u Bijeljini kod ekipe Radnika, dok će Sarajevo na svom terenu ugostiti ekipu Zrinjskog.

Sloboda: Hadžić, Škahić, Todorović, Zilkić, Ordagić, Subić, Lazevski, Mehmedagić, Hairlahović, Zec, Kalezić.

Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Al. Bekić, Mihojević, Kovačević, Ivetić, Rustemović, Sarić, Duljević, Hebibović, Ahmetović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,