Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fudbaler Slobode proglašen za najboljeg juniora Tuzlanskog kantona

Preuzmite sliku

U organizaciji sportskog magazina BH Tempo 09, sinoć je u restoranu motela Rudar održana tradicionalna manifestacija Izbor najboljeg sportsiste Tuzlanskog kantona na kojoj su dodijeljena priznanja istaknutim sportistima, klubovima i sportskim radnicima.

U kategoriji najbolji mladi sportista, titulu najboljeg juniora na Tuzlanskom kantonu ponio je 18-godišnji fudbaler Slobode, Edis Smajić koji je u protekloj polusezoni pružio odlične partije u dresu Slobode te u nastupima za U-19 reprezentaciju BiH.

-Najprije da se zahvalim magazinu BH Tempo 09 koji me izabrao za najboljeg juniora Tuzlanskog kantona. Ovo priznanje za mene predstavlja dodatni podstrek da tokom pauze radim još bolje kako bi ja i moji saigrači bolje otvorili sezoni i kako bi u drugom dijelu sezone napravili bolje rezultate, rekao je Edis Smajić za SlobodaTV.

Edis Smajić iza sebe imao jako uspješnu polusezonu u kojoj je u dresu Slobode postigao ukupno četiri gola, a upisao je i nastupe za juniorsku reprezentaciju BiH koja se plasirala u elitni krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,