Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Frank Lampard najavio kraj profesionalne fudbalske karijere

Preuzmite sliku

Bivši engleski reprezentativac Frank Lampard objavio je da okončava profesionalnu fudbalski karijeru, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nakon 21 nevjerovatne sezone, odlučio sam da je sada pravo vrijeme da okončam igračku karijeru“, poručio je Lampard i tom prilikom se zahvalio West Hamu, Chelseaju i Manchester Cityu, klubovima u kojima je igrao u engleskoj Premijer ligi.

Uporedo s tim, Lampard je poručio kako veći dio njegovog srca pripada londonskom timu Chelsea u kojem je doživio mnogo radosnih i uspješnim momenata.

“Nikada neću zaboraviti priliku koju mi je Chelsea dao i uspjehe koje smo zajedno ostvarili. Nemoguće je nabrojati sva imena i pojedinačno im se zahvaliti za svu podršku koju su mi pružali tokom 13 godina igranja u tom klubu“, kazao je Lampard koji je pred kraj karijere ostavio i dobar dojam u američkoj ligi MLS.

Lampard u mirovinu odlazi sa nekoliko rekorda ostvarenih tokom nastupa u Premijer ligi. Sa 609 utakmica u karijeri, Lampard je treći na listi igrača sa najviše nastupa u elitnoj engleskoj diviziji u historiji.

Rekorder je i po broju postignutih golova u dresu Chelseaja sa kojim je tri puta osvajao titulu prvaka Engleske, a sa 177 postignutih golova je najefikasniji vezni igrač koji je ikada igrao u Premijer ligi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,