Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

FK Željezničar pred Ligu za prvaka BiH: Ambicije su prvo mjesto

Preuzmite sliku

Fudbalski klub Željezničar u Ligu za prvaka Bosne i Hercegovine, koja počinje ovog vikenda, ulazi sa velikim ambicijama, a to je da na kraju sezone bude na prvom mjestu tabele, što je danas potvrdio i šef stručnog štaba Admir Adžem, javlja Anadolija.

“Želju“ u nedjelju u prvom kolu Lige za prvaka BiH na domaćem terenu sa početkom u 15 sati očekuje duel sa Krupom u kojem želi osvojiti tri boda kako bi nastavio ravnopravnu borbu za naslov šampiona sa mostarskim Zrinjskim.

“Iza nas je prvi dio prvenstva koji smo završili na diobi prvog mjesta. Kreće Liga za prvaka u kojoj ćemo imati deset jako teških i zahtjevnih utakmica. Učinićemo sve da ostvarimo ono što želimo, a to je da budemo na vrhu tabele. Imali smo malo vremena iskoristili smo ga da odmorimo ekipu i pokušamo ispraviti greške koje smo uočili. Igramo sa Krupom koju smo nedavno dobili 4:2, ali to nas ne smije zavarati, je će ovo biti drugačija utakmica“, kazao je Adžem, te dodao da su u konkurenciji za sastav svi igrači osim Siniše Stevanović, koji nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona.

Adžem je dodao da je na slatkim mukama, te da se nada da će odabrati 11 igrača koji će ispuniti cilj, a to je pobjeda protiv Krupe.

“Nije važan raspored, jer se sa svima moramo igrati dva puta. Možda je bolje što ćemo prvo gostovati u Mostaru, željni smo revanša i da popravimo dojam. No, sada nam je samo Krupa prvi i osnovni zadatak. Tako ćemo raditi i kroz cijelu Ligu za prvaka, fokusirati se na svakog narednog protivnika“, zaključio je Adžem.

Adi Mehremić, defanzivac kluba s “Grbavice“ kazao je da se ekipa trijumfom protiv Čelika vratila na pravi put, te da očekuje da ostanu na tom kolosijeku.

“Vidjeli smo da uz pravi pristup niti jedan protivnik ne može da nam zaprijeti. S Krupom smo igrali u gostima i pobijedili, sada kući uz pravi pristup i htijenje pobjeda ne bi trebala doći u pitanje“, rekao je Mehremić.

Željezničar je danas dobio i zlatnog sponzora Sarajevo osiguranje. Ugovor o sponzorskoj saradnji potpisali su Mirsad Šiljak, direktor FK Željezničar i Arif Kukić, direktor Sarajevo osiguranja. Senad Misimović, predsjednik Željezničara objavio je da je klub pronašao i generalnog sponzora, ali da zbog strateškog interesa partnera još uvijek ne žele objaviti ime kompanije.

Željezničar u Ligu za prvaka BiH ulazi sa drugo mjesta sa 50 bodova, koliko ima i lider Zrinjski. Slijede ih Široki Brijeg sa 42, Sarajevo sa 40, Krupa sa 35 i Radnik sa 30 bodova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje