Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Falcao u životnoj formi: Postigao više golova nego 17 ekipa Ligue 1 (VIDEO)

Preuzmite sliku

Večeras su u Francuskoj odigrana dva uvodna susreta sedmog kola Ligue 1. Nica je pred svojim navijačima remizirala sa Angersom, dok je Monaco u gostima savladao Lille sa 4:0.

Promjenljiva forma ekipe Luciena Favrea i večeras je pokazala svoje nedostatke. Ekipa koja je prije dva kola u Monaku pobijedila domaćina sa 0:4, večeras je imala ogromnih problema protiv slabašnog Angersa. Gosti su preko Pavlovića i Ekambija stigli do vodstva od 0:2 u prvih pola sata igre. Balotelli je sa bijele tačke smanjio rezultat do kraja poluvremena.

U nastavku se očekivala mnogo ofanzivnija igra Nice, ali su gosti prijetili nakon grešaka u veznom redu. Ipak, u 74. minuti Traore nespretno reaguje i postiže autogol za konačnih 2:2.

Aktuelni prvak Francuske, Monaco, je u gostima savladao bivšeg prvaka sa 0:4. Lille je u prvih sedam kola skupio samo pet bodova, u zadnjih pet utakmica samo dva i situacija u klubu je postala alarmantna. Igrala se 24. minuta kada je crnogorski reprezentativac Jovetić postigao svoj prvi gol u dresu ,,Kneževa”.  Ghezzal je do kraja poluvremena povećao prednost na 0:2.

Golovima u 48. i 73. minuti Falcao stiže do svog 11 gola u ovoj sezoni, čime je postigao više golova nego 17 ekipa u dosadašnjem dijelu sezone lige u Francuskoj. Monaco je sa utakmicom više na prvom mjestu sa PSG-om, koji sutra igra u gostima protiv Montpelliera. (A.P. | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje