Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evropa podrhtava, Ronaldo odlučio gdje će ići iz Reala

Preuzmite sliku

Najugledniji engleski mediji donose ekskluzivne informacije o budućnosti najboljeg fudbalera svijeta Cristiana Ronalda.

Kako javlja Skysports, Ronaldo je zainteresovan za povratak u Manchester United koji ga je lansirao među najbolje igrače svijeta. Portugalac je dres slavnog engleskog kluba već nosio i s mnogo ljubavi i poštovanja pričao je o vremenu provedenom na Old Traffordu.

Sada bi se ljubav mogla ponovo obnoviti jer je United je pored PSG-a i nekih kineskih klubova, spreman finansijski ispoštovati sve strane u ovom velikom poslu – najvećem otkako se igra fudbal. A sam Ronaldo nema ništa protiv da ga klubovi ponovo učine najskupljim sportašem svijeta.

Cijela operacija koja uključuje odštetni zahtjev, primanja igrača i menadžersku proviziju koštala bi više od 300 miliona eura. Navodno se čeka samo zvanični početak prelaznog roka 1. jula da bi se krenulo u realizaciju ovog transfera koji će, već sada je to izvjesno, još dugo biti top tema svih transfer razgovora u narednim sedmicama.

Podsjećamo, Ronaldo je odlučio napustiti Madrid nakon što mu klub, navodno, nije pružio podršku u procesu koji se protiv njega vodi zbog utaje poreza. On je u prošloj sezoni bio najbolji igrač ekipe koja je osvojila prvenstvo Španije i odbranila trofej u Ligi prvaka.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje