Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evropa liga: Inter bolji od Southamptona, Villareal i Osmanlispor podijelili bodove

Preuzmite sliku

U grupama “G“, “H“, “I“, “J“, “K i “L“ danas je odigrano treće kolo najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja Evropa lige, a u derbi mečevima Inter je slavio minimalnu pobjedu nad Southamptonom, a Shakhtar iz Donjecka je s “petardom” deklasirao tim Genta, javlja Anadolu Agency (AA).

– Grupa “G”

U derbiju grupe “G“ sastali su se španska Celta iz Viga i holandski Ajax, a uzbudljivi i neizvjesni meč završen je remijem 2:2. Ajax je zadržao prvu poziciju u grupi sa sedam bodova iz tri utakmice, a Celta je druga s dva boda manje. U drugom meču ove grupe snage su odmjerili timovi Standard Liege i Panathinaikos, a i ovaj duel je završen rezultatom 2:2. Standard nakon tri kola ima dva, a grčki tim jedan bod.

– Grupa “H”

Konyaspor i Braga danas su odigrali meč trećeg kola u grupi “H”, a meč je završen remijem 1:1 i podjelom bodova. Turski tim je poveo na početku meča golom Denija Miloševića, ali portugalska Braga je odgovorila na početku drugog poluvremena i izjednačila golom Ahmeda Hassana Koka.

Shakhtar je s 5:0 deklasirao tim Genta i nastavio dominaciju u grupi “H“ s maksimalnih devet bodova. Gent ima četiri, Braga dva, a Konyaspor jedan bod.

– Grupa “I”

Njemački Schalke 04 danas je slavio minimalnu gostujuću pobjedu 1:0 nad Krasnodarom, a u drugom meču grupe “I“ francuski tim Nice je također slavio minimalnu gostujuću pobjedu u Salzburgu. Schalke je sakupio devet, Krasnodar ima šest, a Nica tri boda. Austrijski Salzburg je na dnu tabele bez osvojenih bodova iz prethodna tri duela.

– Grupa “J”

Fiorentina je u grupi “J“ gostovala kod Slovana iz Libereca i slavila važnu pobjedu rezultatom 3:1. Za italijanski tim dva gola postigao je Nikola Kalinić. Qarabag, na čijem golu brani bh. reprezentativac Ibrahim Šehić, danas je s 2:0 pobijedio gostujući tim PAOK Thessaloniki. Fiorentina nakon tri meča ima sedam, PAOK i Qarabag po četiri, a Slovam jedan bod u uzbudljivoj grupi “J“.

– Grupa “K”

U grupi “K“ Sparta iz Praga je slavila minimalnu gostujuću pobjedu nad ekipom Hapoel Beer Sheva, a golom Antinia Candreve milanski Inter je slavio važnu pobjedu nad engleskim Southamptonom. Grupa “K” je jedna od najneizvjesnijih, a trenutno Sparta vodi sa sedam osvojenih bodova, Southampton i Hapoel imaju po četiri, a Inter tri boda.

– Grupa “L”

Španski Villareal danas je gostovao kod turskog tima Osmanlispora, a meč je završen remijem 2:2. I drugi meč ove grupe ismeđu Steaue i Ciriha u Bukureštu završen je remijem 1:1. Villareal trenutno ima pet, Osmanlispor i Cirih po četiri, a Steaua dva boda.

Večeras su na raspored i mečevi trećeg kola Evropa lige u grupama “A“, “B“, “C“, “D“, “E“ i “F“. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,