Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ekipa Medicinskog fakulteta Tuzla pobjednik turnira “Zaigraj protiv mržnje” (FOTO)

Preuzmite sliku

Omladinski resursni centar Tuzla zajedno sa Katoličkim školskim centrom “Sveti Franjo” iz Tuzle organizovao je turnir u malom fudbalu/nogometu povodom mjeseca februara – Mjeseca akcije “Fudbal za sve”.

Na turniru su učestvovali timovi Elektrotehničke škole, Medrese, Katoličkog školskog centra, Međunarodne gimnazije, Medicinskog fakulteta, Ekonomskog fakulteta, RGGF-a, i Studentskih domova.

Turnir, pored zabave i animiranja naših mladih da se aktivno bave sportom, za cilj ima poslati poruku da fudbal kao igra ne poznaje razlike i da smo u toj igri svi ravnopravni bez obzira na naše porijeklo, religijska ubjeđenja ili seksualne afinitete.

Turnir je podržan od međunarodne organizacije “farenet.org” koja već duže vrijeme ima podršku od velikih klubova iz Evrope i svijeta poput Manchester City-a, Wigan-a itd.

Pobjednici ovogodišnjeg turnira su ekipa Medicinskog fakulteta koja je u finalu pobjedila ekipu Behram begove medrese sa 2:0.

Nagradu za najboljeg igrača turnira osvojio je Eldar Delić, učenik Behram begove medrese iz Tuzle. Pored nagrada za najboljeg igrača, udijeljene su nagrade kapitenima ekipa koje su se nadmetale u finalu, kao i nagrade za najboljeg golmana i najboljeg golgetera turnira.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje