Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Edin Džeko: Plasman u finale je san svih nas, nadam se da neću ostati na šest golova (AUDIO)

Preuzmite sliku

Roma je sinoć pripredila vjerovatno najveće iznenađenje u ovoj sezoni elitnog evropskog takmičenja savladavši favorizovane Katalonce na svom terenu s 3:0.

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko bio je ključni igrač Rome u dvomeču protiv Barcelone. Džeko je pogodio u prvom susretu kada je Barcelona ostvarila pobjedu rezultatom 4:1, da bi sinoć postigao gol u 6. minuti nakon čega je Roma u potpunosti dominirala terenom.

Također, Edin je izborio kazneni udarac za svoju ekipu što je De Rossi u 58. minuti pretvorio za pogodak i vodstvo od 2:0. Odlučujući gol za Rimljane bilo je djelo Manolasa iz 82. minute.

Edin Džeko je nakon današnjeg treninga posredstvom svog PR-a Jasmina Ligate prokomentarisao plasman Rome u polufinale Lige šampiona.

“Činjenica je da su nas u žrijebu svi htjeli za protivnika. Na kraju Barcelona nas je dobila i vjerujem da su bili jako zadovoljni zbog toga. Iskreno mi nismo bili zadovoljni što smo za protvnika dobili jednu od najboljih ekipa na svijetu ali jučer se još jednom pokazalo da je lopta okrugla i da je u fudbalu sve moguće. Uspjeli smo od  prve do zadnje minute odigrati možda i najbolju utakmicu ove godine i to protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Jako je teško igrati protiv Barcelone jer ako im daš previše loptu onda se baš i nećeš naigrati. Od početka samo radili presing i moram priznati da zadnjih godina nikada nisam vidio Barcelonu toliko nemoćnu kao sinoć. Njihov je golman nabio preko dvadesetak lopti što nije igra Barcelone” – kazao je Edin Džeko.

Džeko također ističe kako sve ekipe koje se u konačnici nađu u polufinalu sigurno će tu biti zasluženo, a cilj je njegove ekipe je plasman u finale.

“Nema više favorita. Vjerujem da imamo snagu za plasman u finale, a to je veliki san svih nas. Šest golova u Ligi šampiona moj je najveći rezultat u dosadašnjoj karijeri ali nadam se da neću ostati na tome” – kazao je Edin Džeko. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,