Utorak, 16. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko: Meč za Lyonom možda najvažniji u sezoni

Preuzmite sliku

Prošla sedmica bila je teška i pobjeda nad Palermom je veoma bitna zbog samopouzdanja u ekipi pred možda najvažniji meč u sezoni, revanš protiv Lyona u osmini finala Evropa lige, istakao je Edin Džeko, napadač Rome koji je juče u Seriji A postigao gol za u trijumfu nad Palermom 3:0.

“Postigli smo tri, te nismo primili gol, i to je veoma dobro za naše samopouzdanje. Drago mi je što sam postigao gol nakon tri, četiri utakmice. Pobjeda u Palermu može nam biti podsticaj pred meč u četvrtak sa Lyonom”, rekao je Džeko, prenosi Anadolu Agency (AA).

U prvom utakmici Lyon je slavio u Francuskoj, rezultatom 4:2, te kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i saigrače u Romi čeka izuzetno težak posao u nastojanju da se plasiraju u četvrtfinale UEFA Evropa lige.

U Seriji A Roma je izgubila korak u trci za titulom prvaka, jer poslije 28. kola za liderom Juventusom zaostaje osam bodova. I u polufinalu Kupa Italije u revanšu 5. aprila morat će juriti deficit od 0:2 u duelu sa gradskim rivalom Lazijom.

Džeko je trenutno drugi strijelac Serije A sa 20 pogodaka, dva manje od Torina Belottija. U Evropa ligi prvi je golgeter sa osam pogotka, koliko je postigao i Giuliano (Zenit).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,