Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hat-trick sjajnog Edina Džeke za Romu u Ligi Evrope (VIDEO)

Preuzmite sliku

Edin Džeko je večeras postigao nove golove, ovaj put u Ligi Evrope protiv Villarreala.

Roma je od 32. minue prekrasnim golom Emersona imala prednsot od 1:0 sve do 65. minute kada je na scenu stupio fantastični Edin Džeko koji sjajno koristi asistenciju Salaha i postiže svoj šesti gol u Evropskoj ligi u isto toliko odigranih mečeva.

U 79. minuti Edin je je povećao rezultat na 3:0 nakon što je odlično pratio akciju primio dubinsku loptu upućenu od strane Jesua i bez većih problema matirao golmana Villarreala Asenja.

Džeko se nije zaustavio na dva gola pa je u 86. minuti postigao hat-trick na ovom susretu. Ovog puta Džeki je asistirao Nainggolan za konačnih 4:0.


Roma je ovim ubjedljivim rezultatom sebi osigurala prolaz dalje u Ligi Evrope dok je Edin Džeko sasvim sigurno večeras bio najbolji pojedinac u svih 16 odigranih utakmica u ovom takmičenju uz Ibrahimovića koji je također postigao sva tri gola u pobjedi svog Manchestera protiv St. Etiennea.

Džeko je do svog hat-trick stigao za svega 21. minut a nakon što je sudija odsvirao kraj kod konačnih Villarreal – Roma 0:4, kapiten reprezentacije BiH je uzeo loptu sa terena i ponio kući za uspomenu.

Sa nova tri gola u Ligi Evrope Džeko je postao prvi strijelac ovog takmičenja sa osam postignutih pogodaka. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,