Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Džeko govorio za italijanski Sky Sports i otkrio da će uskoro dobiti sina

Preuzmite sliku

Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, igra najbolju sezonu u karijeri. Dijamant je sa 28 golova najbolji strijelac Serie A, a sa osam golova prvi je topnik UEFA Evropske lige.

Ukupno, kapiten Zmajeva ove sezone protivničke mreže tresao je 36 puta i već sada se u pisao u knjige historije rimskog kluba.

Iako je statistički uspješniji od Fransesca Tottija (gledajući svaku sezonu posebno), teško je da će dostići njegov status. Svjestan je toga i Džeko. U opširnom intervju za italijanski Sky Sports, koji će biti emitovan u subotu navečer u 23 sata u emisiji “Fudbalska gospoda” (I Signori del Calcio), Dijamant je govorio o Princu Rima, ali i svojoj karijeri, piše Faktor.ba

Totti je legenda

– Mi smo različiti ljudi, a Totti je legenda Rome. To je jedino što mogu reći o njemu. Legenda je svugdje u svijetu, a kao osoba je veoma dobar – gospodski je Džeko pohvalio legendu Rome.

Džeko se nije proslavio u prvoj sezoni po dolasku u Romu, ali je eksplodirao ove sezone, što potvrđuje i njegova statistika.

– Svaki napadač želi dati što više pogodaka. Moja prva sezona nije bila dobra i dosta se o tome pričalo. To je iza mene i ja se uvijek fokusiram na budućnost, kao što sam uradio ove sezone. Moram se zahvaliti i saigračima, jer bez njihove podrške i bez savršenih asistencija ne bih mogao ostvariti ovakav učinak – kazao je Džeko, a potom je pohvalio i trenera Luciana Spallettija:

– Koliko je važan Spalletti? Veoma važan. On želi da igramo napadački fudbal i naučio me mnogim stvarima. Naučio me je kako napadati prostor, jer u Italiji je to mnogo drugačije nego u Engleskoj ili Njemačkoj. Očigledno je da je on ključna osoba mog napretka ove sezone.

Balotelli nije bio pametan

Mario Balotelli i Džeko dijelili su svlačionicu u Manchester Cityju, a šta Dijamant misli o nestašnom dečku italijanskog fudbala?

– Igrali smo zajedno tri godine i Mario je dobar momak. Mislim da je mogao napraviti više u karijeri, ali u nekim situacijama nije bio pametan i nije trebao dozvoliti ljudima oko sebe da mu ”unište” život i karijeru – kazao je Džeko, naglasivši da mu je san zaigrati u ekipi koju vodi Jose Mourinho:

– Jednom sam rekao da bih voleo da igram u njegovoj ekipi. On je poseban, osvojio je toliko trofeja sa različitim timovima. Mnogi njegovi bivši igrači o njemu su pričali samo lijepe stvari.

Dijamant se prisjetio i svog djetinjstva u ratnom Sarajevu.

– Rat je teško zaboraviti. Zauvijek ću to nositi sa sobom. Posebno je bilo teško kada si dijete, a ne možeš se izaći igrati sa drugarima. Otac i majka su mi stalno branili da izlazim napolje, a ja sam plakao jer nisam mogao shvatiti zašto to rade. Nisam shvatao da sam mogao poginuti svakog trenutka kao mnoga djeca i odrasli. Ne mogu to nikada zaboraviti, iako pokušavam ne misliti na to – rekao je Dijamant, a potom je otkrio da će porodica Džeko uskoro biti brojnija za još jednog člana:

Amra u šestom mjesecu trudnoće

– Moja supruga Amra je već u šestom mjesecu trudnoće i dobit ćemo sina. Vi ste prvi saznali ovu vijest.

Džekin zaštitni znak je broj devet. Italijanske novinare interesovalo je ko je za Edina najbolja devetka na svijetu.

  • – Ako isključimo Messija i Ronalda, samo jedan igrač je poseban. Zlatan Ibrahimović. U zadnjih deset godina on je najbolja klasična devetka na svijetu – kazao je Džeko.

    Osvrnuo se napadač Rome i na saigrača iz reprezentacije Senada Lulića koji je u rimskom gradskom derbiju rasistički vrijeđao Antonija Rudigera.

    – Znam Lulića bolje od svih i on nije rasist. Zašto je to rekao? Da budem iskren, nikad ga nisam nazvao i pitao. Možda je bio ljutit jer je izgubio utakmicu – kazao je Džeko.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,