Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dybala: Sada više nema favorita

Preuzmite sliku

Paulo Dybala, napadač Juventusa nakon sinoćnje eliminacije Barcelone u četvrtfinalu Lige šampiona, kazao je da sada u najjačem evropskom klupskom takmičenju više nema favorita.

Dybala je bio junak “stare dame“ u prvoj utakmici u kojoj je slavila sa 3:0, a argentinski fudbaler postigao je dva gola. Sinoć na Camp Nou aktuelni šampion Italije odolio je svim napadima “blaugrane“ i ušao u polufinale.

“Kada smo zajedno gledali žrijeb parova četvrtfinala svi smo se složili da bi bilo dobro izbjeći Barcelonu. Sada, ne vidim niti jednog favorita u polufinalu. Mislim da sva četiri tima imaju podjednake šanse da odu do kraja. Vidjećemo koga ćemo dobiti u polufinalu“, rekao je Dybala i dodao:

“Ne primiti gol od tima kakav je Barcelona nije nimalo lako. Veoma smo zadovoljni našim dostignućem protiv velikog kluba.“

Osim Juventusa u polufinale Lige šampiona plasirali su se Monaco, Atletico Madrid i Real Madrid. Žrijeb parova polufinala održaće se u petak u Nionu sa početkom u 12 sati. Prve utakmice igraće se 2. i 3. maja, a revanši 9. i 10. maja. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje