Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Dva penala i autogol: Sloboda na Tušnju sigruna protiv Čelika (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

U posljednjem meču 17. kola BHT Premijer lige BiH Sloboda je danas na Tušnju pred oko 500 gledalaca savladala ekipu Čelika iz Zenice rezultatom 3:0.

Sloboda je već u 3. minuti došla do prednosti od 1:0 nakon što je Sulejman Krpić bio precizan sa bijele tačke. Prethodno je u šesnaestercu bio nepropisno zaustavljen Amer Ordagić.

U 12. minuti Darko Todorović nije iskoristio stopostotnu priliku za Slobodu. Krpić je ubacio sa lijeve strane, veliku grešku pravi Marković golman Čelika, lopta dolazi do Todorivić koji šutira u prazan gol ali u posljednjim trenutcima intervenisao je Jurković i spasio svoju ekipu.

Lijep pokušaj za postizanje drugog gola Sloboda je imala preko mladog Smajića u 32. minuti koji je šutirao sa vrha šesnaesterca ali je lopta otišla pored gola.

Samo nekoliko trenutaka kasnije lijepu priliku propustio je Amer Ordagić koji je pogodio prečku Čelika. Nakon toga ponovo je pokušao Smajić ali je bio neprecizan.

Drugi veliki promašaj Todorovića je zabilježen u 41. minuti kada ponovo ne koristi jednu izglednu priliku.

Sloboda u nastavku u potpunosti dominira na terenu što im se isplatilo pred sami kraj prvog poluvremena kada na dodavanje Ordagića loptu pred gol Čelika ubacuje Todorović a kapiten Čelika Šišić smušenom intervencijom matira svog golmana. Bilo je to zasluženih 2:0 za tim Slavka Petrovića.

Tokom pauze na Tušnju je upriličena mala svečansot povodom 30-tog rođendana navijačke skupine Fukare. Predstavnik kluba Emir Ribić uručio je dres sa brojem 30 osnivačima ove navijačke skupine Sulejmanu Doriću i Asimu Hadžiselimoviću na kojem je ispisano “Fukare” . Publika na stadionu ovaj čin je pozdravila aplauzom a najvatreniji navijači na svoj način su obilježili ovaj značajan jubilej.

  • U izjavi za TV nakon prvih 45. minuta trener Slobode Slavko Petrović bio je vidno razočaran propuštenim prilikama Darka Todorovića.

    U drugom poluvremenu prvu pravu priliku imao je Krpić u 62. miuti kada glavom šutira pored gola. Samo nekoliko trenutaka kasnije u šansi se našao Haris Mehmedagić ali njegov šut glavom zaustavila je stativa.

    Do vodstva od 3:0 Sloboda je došla ponovo sa bijele tačke preko Osmanagića u 75. minuti koji je rutinski savlado golmana Čelika. Ovog puta u šesnaestercu načinjen je faul na Krpićem.

    Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo promjene rezultata.

    Bio je ovo 15-ti uzastopni poraz Čelika od Slobode u Tuzli uz gol razliku 30:5. Ekipa Slobode se nakon današanje pobjede uspjela plasirati na deveto mjesto na tabeli uz 16 osvojenih bodova. U narednom kolu izabranici Slavka Petrovića gostuju u Gabeli kod ekipe GOŠK-a. (Tuzlanski.ba | Foto: V.Živković)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje