Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi bez pobjednika: Fudbaleri Slobode neporaženi napustili Koševo (FOTO/VIDEO)

Preuzmite sliku

Sarajevo i Sloboda su danas odmjerili snage na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 11. kola BHT Premijer lige, a rezultat je na kraju glasio 1:1. 

Prvi šut na utakmici bilježimo u šestoj minuti. Crnkić se oslobodio svojih čuvara i šutirao s 20 metara, ali direktno u dobro postavljenog Pirića. Naredni šut bilježimo u 14. minuti. Ćetković je šutirao s velike udaljenosti nakon što se lopta odbila do njega, no nije bio precizan. Sloboda je prvu polupriliku upisala u 15. minuti, kada je Krpić šutirao s ivice kaznenog prostora, no loptu je poslao visoko iznad gola. Par minuta nakon toga Sarajevo umalo dolazi do vodstva, no Merzić ‘spašava stvar’ ispred Crnkića, koji bi zakucao loptu u mrežu da je prošla do njega.

Bordo tim je u nastavku imao terensku inicijativu i konstantno je vršio napade, a izveden je i veliki broj kornera, no niti jedan nije urodio plodom. Sarajevo do vodstva dolazi u 38. minuti. Ivetić je ubacio s lijeve strane, a Ahmetović ‘nebeskim skokom’ s 15 metara postiže gol uz pomoć prečke. Rezultat na poluvremenu je glasio 1:0.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imalo je Sarajevo. U kaznenom prostoru gostiju je nastala velika gužva nakon ubačaja iz kornera, ali na kraju Pirić hvata loptu i spašava svoj tim. Sloboda dolazi do poravnanja iz prve prave prilike na utakmici. Krpić je odlično skočio i savladao Pavlovića u 52. minuti.

Uslijedio je ‘mirniji’ period utakmice. Sloboda se pojačala u odbrani i odlučila se na čuvanje boda, pa su igrači u bordo dresovima teško dolazili do šansi da ugroze Pirića. Sarajevo je u 73. minuti moglo stići do novog vodstva. Duljević je centrirao iz slobodnog udarca, Rustemović je šutirao, ali sjajno brani Pirić. Minutu kasnije na drugoj strani pokušava Krpić, ali je bio neprecizan.

Veliku šansu je imao Rustemović u 82. minuti. Nakon ubačaja je šutirao glavom, no Pirić još jednom sjajno brani. U 85. minuti odličan šut Duljevića iz slobodnog udarca s 25 metara, no Pirić još jednom pokazuje zašto je jedan od najperspektivnijih bh. golmana.

Sarajevo je u 90. minuti imalo veliku priliku, no Ahmetović sa samo nekoliko metara nije uspio savladati Pirića, koji je još jednom odbranio i spasio svoj tim. Lopta se odbila do Anđušića, koji nije uspio pogoditi gol Slobode, pa je ostalo 1:1. (Sport1.ba | Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,