Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi bez golova: Željezničar i Zrinjski podijelili bodove

Preuzmite sliku

Željezničar i Zrinjski večeras su na Grbavici u derbi susretu 27. kola BHT Premijer lige podijelili bodove, rezultat nakon 90. minuta susreta glasio je 0:0. 

Prvo poluvrijeme okončano je bez golova. Oba kluba u prvom dijelu utakmice imali su po jednu dobru priliku. Najprije, Ivan Lendrić u 9. minuti je pogodio stativu a uzvratio je Arežina u 25. minuti kada iz dobre pozicije nije bio precizan.

U drugom poluvremenu ekipa Željezničara je u nekoliko navrata zaprijetila na gol Karačića ali bez konkretne realizacije. Najveću priliku propustio je  u 77. minuti Aleksandar Kosorić pogađa prečku poslije centaršuta sa desne strane.

“Plemići” su ispunili cilj i ostali neporaženi na Grbavici čime će definitivno ostati na prvoj poziciji na tabeli, bez obzira na ishod utakmice između Slobode i Drine. Željezničar ovim remijem ponovo ne odlučuje sam o svom plasmanu u evropska takmičenja.

FK ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Bogičević, Kosorić, Stanić, Memija, S. Stevanović, Blagojević, Zahirović, Bekrić, M. Stevanović, Lendrić

HŠK ZRINJSKI: Karačić, Blaić, Laštro, Katanec, Stojanović, Tomić, Arežina, Petrak, Todorović, Zakarić, Mešanović. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje