Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Derbi bez golova: Fudbaleri Slobode i Zrinjskog na Tušnju podijelili bodove (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 5. kola doigravanja za prvaka u Premijer ligi BiH na stadionu Tušanj u Tuzli utakmicu bez golova  odigrali su FK Sloboda i NK Zrinjski. 

Fudbaleri Slobode utakmicu su otvorili sa većim posjedom lopte, ali prvo priliku imali su gosti u 14. minuti utakmice kada je Petrak ubacio, a Jović zakasnio na loptu. U 17. minuti Zrinjski nije iskoristio još jednu priliku, pokušaj Bilbije glavom, odbranio je Erić. U 27. minuti sjajnu šanse za Mostarce, propustio je i Toni Jović koji je šutirao sa sa 12 metara, ali lopta odlazi tik uz stativu. Prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 0:0.

Početak drugog poluvremena obilježila je ponovo prilika gostiju kada Todorović šutirao sa 10-ak metara pored gola. U 54. minuti Biblija ponovo pokušava matirati golmana Erića, ali bez uspjeha. Fudbaleri Zrinjskog su u nekoliko navrata stvarali pritisak na fudbalere Slobode, ali konkretne realizacije nije bilo. U 87. minuti gužva u kaznenom prostoru Zrinjskog, domaći su tražili najstrožiju kaznu a Tandir je dobio žuti karton zbog simuliranja i propustit će naredni meč protiv Željezničara. Utakmica je završena bez golova.

U narednom 6. kolu fudbaleri Slobode dočekat će ekipu Željezničara, dok će Mostarci gostovati u Krupi kod istoimenog domaćina. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,