Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Defanzivac Toni Tipurić stiže u Slobodu: Moguća još dva pojačanja do početka sezone

Preuzmite sliku

Pobjedom u kontrolnom meču protiv ekipe Aktobe iz Kazahstana rezultatom 2:0 fudbaleri Slobode okončali su pripreme u Turskoj.

Tim Slavke Petrovića pripreme pred nastavak sezone nastavlja u Tuzli, a kao generalna proba dogovoren je i meč protiv Zvijezde iz Gradačca u subotu 10. februara.

Kako saznajemo u međuvremenu Crveno-crnim u srijedu pridružit će se još jedan fudbaler. Naime, u pitanju je 27- godišnji defenzivac Toni Tipurić.

Toni Tipurić je visok 1.89m i rođen u Sarajevu 10. septembra 1990. godine. Djetinjstvo je, kao i većinu karijere, proveo u Austriji. Nakon Austrije Tipurić karijeru je nastavio u Njemačkoj, a igrao je još i u Slovačkoj, Estoniji, Hrvatskoj i Rumuniji.

Igračka križaljka na Tušnju bi trebala biti kako saznajemo okončana dovođenjem još dva igrača od kojih će jedan biti vezni, a drugi napadač.

Sloboda kao domaćin nastavlja Premijer ligu BiH. Prvi protivnik je ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Utakmica se igra 17. februara, a dan prije bit će održano i donatorska večera za FK Slobda na kojoj se očekuje velki odziv privrednika sa područja Tuzle i Tuzlanskog kantona. (Tuzlanski.ba) 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,