Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Danas revanš susreti polufinala nogometnog Kupa BiH: Za utakmicu Sloboda – Željezničar traži se karta više

fukare-navijanje234
Preuzmite sliku

Revanš susreti polufinala nogometnog Kupa Bosne i Hercegovine između Slobode i Željezničara, te Krupe i Zvijezde 09, igraju se danas.

Nakon remija bez golova u prvom meču odigranom u Sarajevu, Sloboda na “Tušnju” želi savladati Željezničar koji se u ovoj sezoni bori za “duplu krunu”, ali u posljednje vrijeme igra ispod očekivanja.

Sloboda se u prvenstvu bori za opstanak u ligi i sigurno je da će dati sve od sebe da u Kupu ostvari što bolji rezultat i na taj način pokuša spasiti sezonu.

Trener Željezničara Admir Adžem vjeruje da njegov tim može prikazati mnogo bolju igru nego u proteklih nekoliko utakmica i plasirati se u finale takmičenja.

– Vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu. Morat ćemo igrati hrabro za plasman u finale – rekao je Adžem. S druge strane njegov kolega Slavko Petrović vjeruje da njegov tim može izboriti plasman u finale Kup-a BiH.

“Nadam se da će naša uloga u domaćoj utakmici, uz veliku podršku gledalaca, biti na našoj strani i da ćemo doći do dobrog rezultata koji nas vodi u finale Kupa BiH“, istakao je Petrović na jučerašnjoj konferenciji u Tuzli.

Utakmica Sloboda – Željezničar će biti odigrana na stadionu “Tušanj” u 18 sati uz direktan TV prijenos na Sport klubu. Ulaznice za revanš susret u Tuzli prodaju se očekivano brzo i vjerovatno da će stadion do početka meča biti gotovo rasprodan.

Podsjetimo, ulaznice za utakmicu mogu se kupiti u prostorijama kluba u Ul. Trg stara tržnica, CD shop Mido te UG Prijatelji FK Sloboda, a od 15 sati ulaznice se mogu kupiti i na biletarnici stadiona Tušanj kao i na Uncro kioscima u RK Tuzlanka i kod Robot Centra.

Cijena ulaznice je 7 KM, a svi koji kupe ulaznicu učestvuju u nagradnoj igri Wwin kladionice, a ista važi za utakmicu 7. kola BHT Premijer lige BiH u kojem Sloboda, u nedjelju 22. aprila dočekuje NK GOŠK Gabela.

Kako sazanjemo ekipa Željezničara će u revanš susretu na Tušnju imati podršku od oko 120 navijača koji će doputovati iz Sarajeva.

U drugom polufinalnom susretu Krupa ne bi trebala imati većih problema da ovjeri plasman u finale, nakon što je prvi meč u gostima dobila s 4:0.

Krupa i Zvijezda 09 su se prvi put u historiji klubova plasirali u polufinale Kupa BiH, a plasman u finale predstavlja još jedan veliki uspjeh za ove timove.

Utakmica Krupa – Zvijezda 09 počinje u 16.30 sati.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,