Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Crna Gora pobjedom u Podgorici ostvarila veliki korak ka plasmanu na Mundijal

Preuzmite sliku

Večeras su širom Evrope odigrane kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 

Reprezentacija Engleske nakon preokreta je slavila na domaćem terenu, a heroj Gordi Albiona bio je Marcus Rashford koji je prvo asistirao za gol koji je Englezima donio poravnanje, a onda u drugom poluvremenu lijepo pogodio za pobjedu svoje ekipe.

Nijemci su na svom terenu slavili protiv Norveške rezultatom 6:0, a pitanje pobjednika bilo je riješeno već nakon 20 minuta kada su imali prednost od 3:0. Strijelci su bili Ozil, Draxler i Werner, a ovaj posljedjni u 40. minuti postigao je svoj drugi, a za Njemačku četvrti pogodak. Početkom drugog poluvremena Goretzka je povećao na 5:0, a konačnih 6:0 postavio je iskusni Mario Gomez u 79. minuti susreta.

Crna Gora je pogotkom Stevana Jovetića stigla do velike pobjede protiv Rumunije na svom stadionu čime je ostala u trci za drugo mjesto koje bi ih odvelo u baraž za Svjetsko prvensto 2018. godine u Rusiji. Škotska je na svom terenu rutinski slavila protiv Malte rezultatom 2:0, a strijelci za pobjedu Škota bili su Berra i Griffiths u devetoj, odnnosno 49. minuti.

Sigurnu pobjedu upisali su i Poljaci koji su na svom stadionu slavili protiv Kazahstana rezultatom 3:0. Domaći su u vodstvo stigli u 11. minuti kada Milik postiže gol za 1:0, da bi preostala dva gola Poljska dala pred sam kraj susreta i to preko Glika i Lewandowskog u 74. i 85. minuti.


Slovenija je na svom terenu također bez većih problema slavila protiv Litvanije, a pitanje pobjednika bilo je riješeno u 61. minuti kada je Iličić s penala postigao svoj drugi pogodak, a u 25. minuti također je s penala postigao prvi gol na današnjem meču. Treći gol postigao je Verbić, a konačnih 4:0 postavio je Birsa u 90. minuti susreta.

Sjeverna Irska slavila je protiv Češke na svom stadionu rezultatom 2:0, a strijelci za pobjedu ove reprezentacije bili su fudbaleri WBA-a Johnny Evans i Brunt u prvom poluvremenu. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje