Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Costa broji posljednje dane na Stamford Bridgeu

Preuzmite sliku

Sudbina Diega Coste na Stamford Bridgeu još uvijek nije do kraja jasna.

Nakon što je “zaratio” sa trenerom londonskih Plavaca, Costa se sinoć oglasio na Instagramu uoči današnjeg susreta protiv Leicestera napisavši “Naprijed Chelsea“. Mnogi su ovu poruku brazilskog Španca shvatili kao relaksaciju odnosu na relaciji igrač-trener, ali to nije baš tako.

Sve je krenulo prije nekoliko dana kada je Conte na treningu urlao na Costu i govorio mu “Idi, idi u Kinu“. Ovoj svađi prethodio je nesporazum da sa ljekarskim timom o tome da li je napadač povrijeđen ili nije. Conte ga je odlučio izbaciti iz ekipe te nije u konkurenciji za današnji susret.

Kako javljaju otočki mediji, saigrači iz svlačionice mole Costu da se izvini treneru, odigra još ovu polusezonu i onda ode u Kinu. Pregoavračku ekipu predvode John Terry i Cesc Fabregas koji uvjeravaju najboljeg igrača Premiershipa ove sezone da pređe preko svađe i vrati se u ekipu u najvažnijem dijelu sezone kada se londonska ekipa bori za titulu.

The Telegraph navodi da vlasnik Chelseaja Roman Abramovich nema namjeru prodavati Costu u ovom prelaznom roku podižući cijenu za svog napadača.

Costa bi prema navodima trebao sedmično primati 660.000 eura.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,