Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Članak zbog kojeg je Petrović pobjesnio: Nisam rastao u saksiji, apaurin treba onome ko je pisao ili naručio tekst (VIDEO)

Preuzmite sliku

Fudbaleri Slobode pobijedili su u subotu NK Vitez u okviru utakmice 2. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak, a glavni trener crveno-crnih, Slavko Petrović smatra da je njegova ekipa zasluženo uzela tri boda na Gradskom stadionu u Vitezu.

-Prvo bih se zahvalio našem protivniku Vitezu na jednoj fer i korektnoj igri. Mislim da smo jako dobro otvorili utakmicu i već nakon 70 sekundi došli smo u vodstvo. Sigurno u vodstvo koje je možda malo šokiralo protivnika pa smo brzo došli i do drugog gola, tako da mislim da je ova pobjeda apsolutno zaslužena. Poželio bih Vitezu sve najbolje u narednim kolima, izjavio je Petrović nakon utakmice.

Petrović se na konferenciji za medije dotakao i teksta koji je objavljen na jednom internet portalu dva dana prije utakmice.

-Meni je jako drago da je ekipa ovako reagovala na jedan naručen tekst koji se prije dva dana pojavio na jednom portalu, a u kojem se produživala agonija Slobode i gdje su navijači totalno nezadovoljni. Ja moram reći da navijači nikad nisu bili zadovoljniji nego sada jer ekipa u šest utakmica izgara na terenu, borbeno i trkački. Mi smo od tih šest utakmica jednu izgubili i to da podsjetim, nesrećno od Željezničara rekao je Petrović te se dotakao dijela teksta u kojem se kaže da navijači Slobode obilaze tuzlanske apoteke.

-Rezultata nema, onda prosperiraju tuzlanske apoteke jer navijači moraju da kupuju apaurin, ali ja mislim da je apaurin potreban osobi ko je to pisao ili ko je to naručio. Ja sigurno nisam rastao u saksiji i znam tačno odakle to potiče i smatram da je sramno u ovako bitnom trenutku za klub iznositi takve stvari u javnost, kaže Slavko Petrović, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Sloboda narednu utakmicu igra 31. marta 2018. godine protiv NK Čelik, a Petrović smatra da njegova ekipa ovim tempom može dosta toga riješiti.

-Moja ekipa je pokazala karakter tako da sada imamo pauzu tokom koje ćemo raditi, ali ako budemo ovako nastavili smatram da možemo dosta toga riješiti u našoj narednoj utakmici protiv NK Čelik, kazao je Petrović u svojoj izjavi nakon utakmice u Vitezu, piše FK Sloboda.

Iako trener Slobode Slavko Petrović u svojoj izjavi nije kazao koji je portal u pitanju na kojem je kako kaže objavlje tekst koji ga je razljutio lako se da zaključiti da je to članak pod naslovom “Petrović u Vitezu pada ili produžuje Slobodinu agoniju?” objavljen na sportskom portalu Sportske.ba gdje između ostalog piše kako plasman u polufinale ništa ne znači ako zbog rezultatske krize najviše profitiraju tuzlanske apoteke. Gdje najčešće navijači Slobode traže spas kupujući apaurine i druge tablete za smirenje zbog zabrinjavajuće igre.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje