Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

City izjednačio ponudu Reala za Mbappea

Preuzmite sliku

Jedini igrač koji u 2017. godini može stati rame uz rame sa Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem je Kylian Mbappe, ako ne zbog igre onda zbog interesa koji je izazvao u medijima, ali i među navijačima.

Mladi Francuz je briljirao u drugom dijelu sezone i sa 26 golova i 14 asistencija bio je najzaslužniji što je Monaco osvojio titulu prvaka Francuske, ispred superbogatog PSG-a, te igrao polufinale Lige prvaka.

Mbappe je igrama, ali i neobičnom zrelošću za svoje godine (tek u decembru će napuniti 19 godina) skrenuo pažnju velikih klubova. Zbog toga je vlasniku Monaca Dimitriju Ribolovljevu postalo jasno da je samo pitanje dana kada će se ovaj talentovani mladić naći na izlaznim vratima.

Iako je posljednjih sedmica Real Madrid izgledao kao glavni favorit, i gotovo sigurna destinacija, za dovođenje nogometaša “Kneževa” u priču se uključio i vjerovatno najbogatiji klub svijeta, Manchester City.

Madridska Marca je nedavno objavila kako Real ima “pakleni” plan kojim će osigurati Mbappeov potpis. Madriđani bi Monacu uplatili 130 miliona eura odšteta, ali bi i ostavili napadača još jednu sezonu da se “kali” u francuskom prvenstvu. Aktuelni prvak Španije, Evrope i svijeta je bio siguran da će Mbappe postati novi igrač “Kraljeva” sve dok se jučer nije umiješao City i Pep Guardiola.

“Građani” su izjednačili ponudu Reala od 130 miliona eura, navodi Telefoot. Guardiola će i u “slučaju Mbappe”, vjerovatno, pokušati ponoviti taktiku korištenu za dovođenje Gabriela Jesusa koji je bio na korak do potpisa za Real, a onda se u priču uključio španski stručnjak koji ga je lično nazvao i uvjerio da će mu biti bolje na sjeveru Engleske.

Koji god da se scenario desi, Ribolovljev ima razloga da trlja ruke jer trenutno ima najvruću “robu” na tržištu.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje