Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čelik na korak do opstanka, kiks Metalleghea u Banja Luci

Preuzmite sliku

Završene su sve tri utakmice devetog kola Lige za opstanak. 

Čelik je u Zenici stigao do nova tri boda. Ekipa Borisa Pavića je ofanzivno krenula u utakmicu i od samog početka su usmjerili igru prema golu Olimpica. Isplatilo se u 28. minuti kada nakon kornera loptu prima Regoje, te fantastičnim volej udarcem pogađa za slavlje navijača na Bilinom polju.

Samo dvije minute kasnije Haris Dilaver postiže gol za Čelik. Euforija sa tribina prenijela se teren, pa nošeni navijanjem navijača, ekipa Čelika do kraja poluvremena stiže do još jednog gola. Strijelac je i ovog puta bio Haris Dilaver. Do kraja utakmice Olimpic stiže do utješnog gola, a strijelac je bio Džugurdić u 86. minuti. Konačnih 4:1 u sudijskoj nadoknadi postavlja Dilaver.

Vitez je napokon pogodio sa sastavom, te su kod kuće ubjedljivo slavili protiv Mladosti. Igrala se četvrta minuta kada je Rizvanović postigao autogol. Već u 28. minuti Kokot povećava prednost na 2:0. Livančić do kraja susreta postavlja konačnih 3:0, te ostavlja Vitezu veliku šansu za opstanak.

Metalleghe je veliki gubitnik ovoga kola. Ekipa iz Jajca u Banja Luci nije uspjela savladati Široki Brijeg. Osvajači Kupa BiH pružili su dobar otpor, te su u par navrata bili blizu postizanja gola. Frustracije na terenu kulminirale su u 75. minuti kada Metalleghe dolazi do crvenog kartona nakon neopreznosti Duraka. (A.P. / Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,