Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Casillas: Nisam se povukao iz reprezentacije Španije

Preuzmite sliku

Golman Porta Iker Casillas (35) insistira na tome da se nije oprostio od dresa reprezentacije Španije, iako ga novi selektor Julen Lopetegui nije zvao od kako je sjeo na klupu umjesto Vicentea del Bosquea, javlja Anadolu Agency (AA).

Lopetegui je odlučio da broj jedan bude David De Gea (Manchester United), a njegova rezerva Pepe Reina (Napoli). Treći golman je u prvoj septembarskoj akciji bio Adrian San Miguel iz West Hama, a za oktobarsku je pozvan Sergio Rico iz Seville.

“Nisam se povukao iz reprezentacije, niti sam objavio da odlazim. Lopetegui je izabrao druge igrače i moram da poštujem tu odluku. Sjedili smo i razgovarali, jer smo prijatelji. On je izabrao De Geu i ima moju punu podršku. Sretan sam zbog Reine da se vratio, on mi je timski kolega i prijatelj. On je puno dao za Španiju. Ima veliki uticaj u svlačionici i drugačiji je tip golmana”, rekao je Casillas u obraćanju preko Facebooka i nastavio:

“Uvijek ću biti na raspolaganju ako me zovnu. Da bi mogli igrati za Španiju morate dobro raditi u svom klubu, to sam uvijek govorio. Španija dobro igra. Oni koji poznaju Lopeteguija i koji su radili s njim već mogu vidjeti njegove ideje u igri reprezentacije.”

Casillas je 1990. godine počeo trenirati u Real Madridu, a za prvi tim je debitovao devet godina kasnije. Od tada je za “kraljevski klub“ odigrao 725 takmičarskih utakmica. U Porto je otišao u ljeto 2015. godine. Na golu Španije stajao je 167 puta, a osvojio je dva naslova šampiona Evrope (2008. i 2012. godina) i jedan svijeta (2010.). (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: