Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

CAS smanjio FIFA-inu kaznu Real Madridu

Preuzmite sliku

Svjetski nogometni prvak Real Madrid moći će dovoditi pojačanja od juna nakon što mu je Sportski arbitražni sud (CAS) za sedam mjeseci smanjio prvobitnu izrečenu kaznu FIFA-e, saopćio je u utorak klub sa sjevera Madrida.

Krovna nogometna organizacija FIFA kaznila je Real Madrid zbog nepravilnosti prilikom dovođenja maloljetnih nogometaša, zabranivši mu dovođenje novih igrača do januara 2017. Klub se žalio Sportskom arbitražnom sudu koji je razmotrio slučaj prije šest dana.

Sud nam je danas saopštio odluku prema kojoj je djelomično ublažio kaznu zabrane registrovanja igrača tokom iduća dva prijelazna roka, smanjivši kaznu za jedno razdobolje“, saopštio je Real Madrid na svojoj internetskoj stranici.

“Žalimo što sud nije imao dovoljno hrabrosti za potpuno otklanjanje nepravedne kazne“, dodao je klub za kojeg nastupaju hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Vodeća ekipa španskog prvenstva od idućeg ljeta smije registrovati i koristiti nove igrače, no do tada može prodati nekoga od postojećih igrača. Za dvanaest dana otvara se prijelazni rok i jedini igrač koji je spreman napustiti klub, a da ne bude posuđen, jest kolumbijski reprezentativac James Rodriguez (25) nezadovoljan malom minutažom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,