Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Buffon protiv Albanije hiljaditi put na golu

Preuzmite sliku

Italijanski golman Gianluigi Buffon (39) večeras će u ogledu svog nacionalnog tima i Albanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji stajati na golu po hiljaditi put.

Biće to za Buffona čak 168. nastup u dresu Italije, što je najveći broj nastupa nekog evropskog igrača u reprezentaciji, više i od Španca Ikera Casillasa i Latvijca Vitalijsa Astafjevsa, koji su stigli do broja 167. Za obaranje svjetskog rekorda koji drži Egipćanin Ahmed Hassan sa 184. nastupa za reprezentaciju nedostaje mu još 17 utakmica.

“Za mene ova hiljadita utakmica predstavlja ogromno zadovoljstvo. Drago mi je, ali na teren neću izaći sa drugačijim emocijama u odnosu na dosadašnjih 999 utakmica. Najuzbudljivije su mi bile prve utakmice u Seriji ‘A’ i reprezentaciji, i tako će ostati“, rekao je Buffon.

Buffon je primio 799 golova u dosadašnjih 999 utakmica. U profesionalnom fudbalu debitovao je na golu Parme 1995. godine kada je bio 17-godišnjak. Od 2001. godine je u dresu Juventusa. Ranije je najavio da će u penziju otići nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. (AA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: