Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bosanskohercegovački stručnjak Zlatan Nalić u interesantnom projektu

Preuzmite sliku

Paralelno sa svojim internacionalnim obavezama Zlatan Nalić, naš nogometni stručnjak sa adresom u Švedskoj, trenirat će i Prespa Birlik za koji igra Zlatanov sin Sandro.

– Nikada nismo ni pomislili da možemo imati ovakvog trenera sa ovakvim dignitetom u našoj Prespa Birlik porodici. Zlatan je direktno sa apsolutno najveće evropske scene došao da pomogne naš klub. Zahvalni smo na svim okolnostima koje su uticale da ova saradnja bude stvarnost – izjavio je predsjednik kluba Ercan Kerim na klupskoj web stranici.

Bosanskohercegovački stručnjak Zlatan Nalić će svojim prisustvom pomoći klubu za koji igra njegov stariji sin Sandro da povećaju marketinšku vrijednost kluba, ali i da im svojim znanjem pomogne da se vrate u elitni rang takmičenja. Kao frontalna ličnost kluba uticat će na njihove uspjehe na terenu, ali možda ponajviše kao glavni izvor prihoda kluba i pridobijanju igrača da biraju baš ovaj klub u svojoj budućnosti.

– Ovo je zaista veliko zadovoljstvo da mogu spojiti ugodno sa korisnim. Pomoći jednom klubu sa odličnom tradicijom igračkom Zahoui (Panathanaicos), Enis Bardhi (Levante), Kingsley Sarfo (Malmö FF), Edafe Ebedi, Karim Sadath koji su do prošle godine bili tu, a sada su na najvišoj sceni. Pomoći ću svom sinu i njegovim drugovima da osvoje ligu i istovremeno implementirati sina u trenerski posao je zaista je motivirajuće. Imam dovoljno vremena za ovaj projekat i to uopšte neće uticati na moj trenerski posao internacionalno, koji u dogovoru sa klubom radim kao prioritet broj jedan. Prespa Birlik je klub sa mladim i odlučnim ljudima biznismenima u upravi porijeklom iz Turske koji žele i sigurno će igrati Evropu u dogledno vrijeme. Bit će interesantno biti dio tog projekta – kaže Zlatan Nalić.

Nalić je najveći uspjeh u dosadašnjoj trenerskoj karijeri imao sa U-21 reprezentacijom Švedske, kada je u ulozi člana stručnog štaba osvojio Evropsko prvenstvo. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,