Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Blijedo izdanje u Gabeli: Sloboda poražena od GOŠK-a sa 2:0 (FOTO)

Preuzmite sliku

U prvom susretu 18. kola BHT Prmijer lige danas su u Gabeli snage odmerili GOŠK i Sloboda.

Sasvim zaslužena pobjeda pripala je fudbalerima GOŠK-a koji su od prve minute pokazali više želje i znanja u ovom meču koji su na kraju riješili u svoju korist rezultatom 2:0.

S druge strane tim Slavka Petrovića prikazao je voma loše i blijedo izdanje bez konkretnih prilika po gol domaćina uz greške u odbrani što su igrači GOŠK-a znali da iskoriste.

Fudbaleri GOŠK-a do prednosti od 1:0 stigli su preko Ankovića u 22. minuti. Na sredini terena pogriješio je Adnan Salihović, nakon čega je uslijedio kontranapad domaćih koji je rezultirao pogotkom.

Prednost GOŠK-a udvostručio je Sušić u 29. minuti nakon velike greške golmana Hadžića koji smušenom intervencijom “poklonio” drugi pogodak Gabeljanima.

Jedinu konkretnu priliku za Slobodu u prvom poluvremenu imao je Sulejman Krpić ko rezultata 1:0 ali njegov udarac brani Kozić.

U nastavku utakmice trener Slobode sa izmjenama pokušava pronaći neko rješenje u igri. Prvo u 64. minuti Osmanagić u igri mijenja Ćuluma da bi pet minuta kasnije Đorđilović ušao u igru ujesto Lazevskog.

Međutim ni izmjene u redovima Slobode nisu donijele značajniju prevagu na terenu. Njihova igra je svih 90. minuta bila jednostavno bezidejna.

Trener Slobode u 85. minuti je posegnuo i za trećom izmjenom kada umjesto Ordagića u igru uvodi Hairlahovića.

Do posljednjeg sudijskog zvižduka nije bilo većih uzbuđenja na terenu i tako je GOŠK ove sezone uspiejva dva puta poraziti Slobodu čiji fudbaleri u ovoj utakmici nisu pokazali ništa, pa čak ni volju za boljom i borbenijom igrom.

GOŠK je nakon današnje za njih veoma značajne pobjede uz tri osvojena boda uspio od Slobode preuzeti deveto mjesto na tebeli uz 17 osvojenih bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje