Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši junior Željezničara na Tušanj stigao na ‘mala vrata’, naredne sedmice potpisuje ugovor sa Slobodom

Preuzmite sliku

Bivši junior Željezničara će naredne sedmice potpisati ugovor sa Tuzlacima.

Aldin Hrvanović je na Tušanj stigao na ‘mala vrata’, a kako sada stvari stoje, bivši krilni napadač Željezničara će naredne sedmice potpisati ugovor sa Slobodom.

Hrvanović je u susretu protiv Lokomotive dobio priliku u drugom dijelu utakmice, a sigurno je da može reći da je u potpunosti iskoristio, s obzirom na to da je postigao dva pogotka u pobjedi njegovog tima rezultatom 6:0.

‘Mogu biti zadovoljan kako sam odigrao utakmicu, ali i kako sam se uklopio u tim Slobode. Drago mi je da mi je pružena šansa da pokažem šta znam i svakako da sam sretan zbog svega urađenog u prethodnih desetak dana’, rekao je na početku razgovora Hrvanović.

Nakon odlaska iz Željezničara, stigao je poziv iz Slobode i kako kaže sretan je što je na kraju sve ispalo ovako. ‘Imao sam prvenstveno želju da igram i to mi je bila vodilja nakon odlaska iz Željezničara. Nakon što sam sa saigračima sa Grbavice osvojio titulu prvaka BiH u juniorskoj konkurenciji, nadao sam se prilici i u prvom timu. Nisam je dobio, ali šta tu mogu, to je izbor trenera i ja to poštujem. Sada sam fokusiran na Slobodu i želim da napravim što više u narednom periodu i nametnem se za igre u prvom timu. Naredne sedmice bih trebao potpisati ugovor i to je svakako veliki bonus za mene.’

Kaže da mu je prilagodba u novoj sredini prošla lakše, s obzirom na to da je neke igrače poznavao od ranije.

‘Smajića poznajem od ranije, kao i Beganovića, što mi je pomoglo na samom početku. Ostali momci su me dobro prihvatili, a svakako da je dodatni bonus bio i to što me je šef Slavko Petrović poznavao još sa Grbavice, pa je i taj dio bio lakši. Mogu samo reći da sam prezadovoljan odnosom saigrača i trenera prema meni, a ja ću probati da im se odužim na što bolji način’, rekao je na kraju razgovora za Sport1.ba Aldin Hrvanović.

Aldin Hrvanović je ponikao u SK Betaclub Tango, potom je preko Bosna Uniona, stigao u Željezničar sa kojim je osvojio i titulu juniorskog prvaka prethodne sezone.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje