Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bivši igrač Feyenoorda i Honvéda stiže na Tušanj, blizu dresa Slobode i Saša Kajkut

Preuzmite sliku

Tim Vlade Jagodića do odlaska na prvi dio priprema koje ću biti odrađene na Kupresu mogo biti postati bogatiji još za dva nova iskusna fudbalera.

Name, čelni ljudi FK Sloboda veoma su blizu dogovora sa iskusnim 29-ogodišnjim defanzivcem Aleksandrom Ignjatovićem koji iza sebe ima iskustvo igranja u Srbiji, Mađarskoj i Holandiji.

Ukoliko dođe do zvaničnog dogovora koji je veoma blizu, Ignjatović bi trebao u narednoj sezoni da predstavlja stub odbrane Slobode sa svojih 1,92 m visine. Ignjatović također važi za veoma borbenog i srčanog fudbalera koji na terenu ostavlja i zadnji atom snage za ekipu čiji dres nosi.

Tokom karijere nastupao je za Radnički iz Niša, Borac Čačak,  Feyenoord, Budapest Honvéd i Novi Pazar kao i za mladu reprezentaciju Srbije.

Kako saznaje Tuzlanski.ba sutra bi u Tuzli na pregovore trebo da doputuje i Saša Kajkut iskusni 32-dvogodisnji ofanzivac koji iza sebe ima bogatu igračku karijeru.

Iako je Kajkut je bio jedan od glavnih “krivaca” što se titula ponovo našla u vitrinama Zrinjskog, on je navodno zatražio raskid ugovora sa mostarskim klubom i u potrazi je za novom sredinom.

U sezoni iza nas Kajkut je odigrao ukupno 18 premijerligaških mečeva i postigao je sedam golova, a prije Zrinjskog bio je član Krupe dok je u bogatoj karijeri igrao za mnoge klubove u BiH i inostranstvu kao što su  Sheriff, FK Baku, South China, AOK Kerkyra, PAE Veria.

Sutra bi trbalo da bude poznato više zvaničnih informacija o izvjesnom dolasku ova dva fudbalera u redove FK Sloboda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje