Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bh. juniorke savladale selekciju Gruzije

Preuzmite sliku

Ženska juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas na Gradskom stadionu u Bijeljini selekciju Gruzije s 1:0, u susretu trećeg kola grupe 7 kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Već u prvoj minuti utakmice bh. tim je mogao doći do prednosti. Lamija Rovčanin je centrirala s desne strane, ali Mejrema Medić u kaznenom prostoru protivnika nije najbolje zahvatila loptu,.

Gruzija je od 17. minuta igrala s igračem manje. Ana Janelidze je dobila crveni karton jer je nakon jednog prekida udarila Mejremu Medić.

Dobru priliku imao je bh. tim i u 27. minutu kada je Ajla Pašalić ušla u protivnički šesnaesterac, ali gruzijske odbrambene igračice su uspjele da je spriječe da šutira i izbacile su loptu u korner. Dvije minute poslije Pašalić je pokušala glavom nakon centaršuta Mejreme Medić, a Gabunia na golu Gruzije je uhvatila loptu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Prvu priliku u drugom poluvremenu bh. tim je imao u 61. minutu kada je Mia Kuljanin iz povoljne pozicije glavom šutirala preko gola. Nastavili su se napadi bh. tima, a u 65. minutu Dženita Močević je šutirala sa oko 20 metara, ali lopta je otišla pored desne stative gruzijskog gola.

Inicijativa bh. juniorki se isplatila tek u posljednjoj minuti utakmice kada je Branka Bagarić s oko 20 metara pogodila donji desni ugao gola Gruzije za pobjedu i treće mjesto u grupi.

Nakon utakmice selektor BiH Nikola Nikić je bio zadovoljan.

“Danas smo odigrali odlično, napadali smo čitavu utakmicu. Težište igre je svih 90 minuta bilo na polovici Gruzije. Čestitam mojim igračicama na pobjedi, ali i Gruzijkama na srčanoj i borbenoj igri. Sigurno je da ni njima nije bilo lako igrati veći dio utakmice s igračem manje. Drago mi je što smo na kraju ipak uspjeli pronaći put do protivničkog gola i pobijediti“, izjavio je Nikić.

U drugom susretu grupe Švedska je sa 1:0 pobijedila Portugal. Švedska s devet i Portugal sa šest bodova su se plasirali u Elitni krug kvalifikacija.

BiH je turnir završila na trećem mjestu sa tri boda, dok je reprezentacija Gruzije bez bodova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,