Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baždarević objavio spisak za susrete s Gibraltarom i Albanijom

Preuzmite sliku

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je objavio spisak igrača na koje računa na utakmici kvalifikacija za svjetsko prvenstvo protiv Gibraltara, 25. marta u Zenici te prijateljski susret sa selekcijom Albanije, tri dana kasnije u Elbasanu.

Na spisku se nalaze 24 igrača, pozvani su golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić; odbrana: Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović; vezni red: Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić; napad: Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro, Milan Đurić.

Rezervni igrači su Tomislav Tomić, Haris Duljević, Miroslav Stevanović i Samir Memišević.

U osvrtu na selekciju Gibraltara, Baždarević je kazao da svi očekuju laganu utakmicu, ali da će od igrača tražiti odgovornost i disciplinu.

– Moramo biti izuzetno profesionalni, nastojati da igramo što bolje. Želimo da odradimo posao na najbolji mogući način i uzmemo ta tri boda – kazao je Baždarević.

U meču s Albancima, Bažadarević je najavio da može doći do izvjesnih izmjena u sistemu igre.

Selektor je prokomentirao i izostanak sa spiska Emira Spahića.

– On je potreban reprezentaciji. Spahić je izuzetno važan i kvalitetan igrač. On nama treba, ali nema kluba i nije u trenažnom procesu. Vidjet ćemo šta će se dešavati u ovom periodu – rekao je Baždarević.

On je dodao da će suspendovani reprezentativci, koji propuštaju susret s Gibraltarom, doći na okupljanje za prijateljski susret s Albanijom.

Okupljanje reprezentacije planirano je 20. marta u Zenici. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje