Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona želi Kloppa na klupi

Preuzmite sliku

Čelnici Barcelone planiraju da na kraju sezone angažuju trenera Liverpula Jurgena Kloppa.

Španski i britanski mediji navode da ekipa sa Nou Campa sprema nemoralnu ponudu za Klopa, ali i veliko obeštećenje za Liverpool. Aktuelni trener Barselone Luis Enrique će voditi katalonski klub do kraja sezone.

On je sa Barcelonom osvojio osam trofeja, ali su čelnici ekipe nezadovoljni igrama slavnog tima ove sezone. Barcelona je trenutno druga u španskom prvenstvu sa tri boda manje od Reala ali i sa utakmicom više.

Na jednom od sastanaka čelnika kluba odlučeno je da se krene u potragu za novim trenerom, koji bi Barceloni ponovo donio dominaciju u Španiji, ali i u Ligi prvaka. Prvi na listi želja je Klopp, koji je trener Liverpoola od 2015. Njemački stručnjak će dobiti ponudu, koju će teško moći da odbije, ali se navodi koliku bi platu Klopp imao u Barseloni.

Obeštećenje bi trebalo da dobije i Liverpool, koji će morati da potraži novog menadžera.

U slučaju da Klopp odbije da preuzme Barcelonu, jedan od kandidata koji bi mogao da preuzme ekipu sa je i Holanđanin Ronald Koeman. On je igrao šest godina za Barcelonu, a već je bio pomoćni trener u katalonskom klubu, dok trenutno predvodi Everton.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,