Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona u derbiju pobjedila Juventus, visoke pobjede PSG-a i Chelseaja

Preuzmite sliku

Večeras je širom Evrope odigrano osam utakmica prvog kola Lige prvaka.

Barcelona je u derbi susretu grupe D porazila Juventus rezultatom 3:0. Igrala se 45. minuta kada je Messi nakon sjajne akcije sa Suarezom pogodio za vodstvo Blaugrane. U nastavku utakmice golovima Rakitića i Messija, Barcelona je nanijela poraz Juventusu. Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta, te je u 75. minuti dobio žuti karton.

Povratnik u Ligu prvaka, ekipa Chelseaja je sa visokih 6:0 porazila Qarabag u Londonu. Golove za Chelsea postigli su Pedro, Zappacosta, Azpilicueta, Bakayoko, Batshuayi, dok je gol Ibrahima Šehića pogodio gostujući igrač Medvedev.

PSG je u gostima porazio Celtic za koje je 90 minuta odigrao novi reprezentativac BiH, Jozo Šimunović. Strijelci za ekipu iz Pariza su bili Neymar, Mbappe, te dva puta Cavani, dok je autogol postigao Lustig. Šimunović je u 40. minuti dobio žuti karton.

Edin Džeko je sa Romom u Rimu odigrao 0:0 sa Atletico Madridom. Taktička utakmica dvije ekipe koje će sa Chelseajem da vode glavnu bitku za prolazak u osminu finala protekla je u visokom ritmu, dok su utakmicom obilovali žestoki startovi sa obje strane. Kapiten reprezentacije BiH je odigrao 89. minuta utakmice.

AS Roma-Atl. Madrid 0:0
Barcelona-Juventus 3:0
Bayern-Anderlecht 3:0
Benfica-CSKA Moskva 1:2
Celtic-PSG 0:5
Chelsea-Qarabag 6:0
Manchester Utd-Basel 3:0
Olympiakos-Sporting 2:3
(Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje