Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona se prevarila: Stigao kao veliko pojačanje, a mogao bi otići nakon samo mjesec dana

Preuzmite sliku

Prije skoro mjesec dana Yerry Mina stigao je u Barcelonu za 11.8 miliona eura, ali do danas nije odigrao nijednu minutu za slavni klub iako Katalonci imaju ogromnu bodovnu prednost u španskom prvenstvu.

U prvim utakmicama nije bio ni na klupi, dok je u posljednjih desetak dana napredovao pa se s tribine ipak preselio na klupu. U Barceloni, jasno je, nisu zadovoljni igračem koji je predstavljen kao rješenje za defenzivne probleme.

Mundo Deportivo objavio je da trener Ernesto Valverde već razmišlja o tome kako se riješiti Mine i otvoriti njegovo mjesto za novog stranca, odnosno igrača izvan Evropske unije. Valverde je razočaran onim što je vidio od kolumbijskog reprezentativca na dosadašnjim treninzima.

“On je spreman, ali ja sam onaj koji odlučuje ko će igrati”, odgovorio je Valverde na pitanje zašto Kolumbijac još nije debitirao.

U Mininu korist ide to što Valverde ima ogromne probleme s povredama odbrambenog igrača, trenutno je bez Gerarda Piquea i Thomasa Vermaelena pa trener Barcelone nije siguran koliko mu je pametno riješiti se jednog od rijetkih  nepovrijeđenih odbrambenih igrača.

Ako u takvoj situaciji Mina ne debitira ove sedmice protiv Valencije (Umtiti će biti spreman) ili Getafea (Umtiti je suspendiran), onda je izvjesno da bi Kolumbijac mogao napustiti klub prije kraja prijelaznog roka u zemljama u kojima još traje.

Kao centralnog odbrambenog igrača Valverde može koristiti i Davida Costasa iz B ekipe, ali na tu poziciju može staviti i Lucasa Dignea ili Sergija Busquetsa.

Dio navijača već napada klub zbog prodaje Javiera Mascherana u Kinu, smatraju da bi klupska legenda bila od velike koristi do kraja sezone. Drugi dio smatra da se trebao dovesti igrač u čije su se mogućnosti svi već uvjerili poput Iniga Martineza, koji je Real Sociedad ove zime zamijenio Bilbaom. (Index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,