Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Barcelona nudila 80 miliona eura pa dobila brutalnu odbijenicu

Preuzmite sliku

I dok u Barceloni drhte jer bi Neymar mogao napustiti klub u tišini na stražnja vrata pokušali su tu situaciju riješiti bezbolno. Kao zamjenu za njega vidjeli su Philippea Coutinha iz Liverpoola, Neymarovog reprezentativnog kolegu.

Radi se o igraču sličnog profila, klasične profinjene ‘desetke’ i s njim bi vrlo dobro pokrili odlazak brazilskog čarobnjaka. Sve su isplanirali, pripremili i poslali na Anfield ponudu tešku 80 miluona eura i dobili jasno i veliko: NE! Coutinho je blizak prijatelj s Neymarom i Suarezom što su u Blaugrani vidjeli kao prednost.

Svi se sjećamo odlazaka Fernanda Torresa, Luisa Suareza i Rahema Sterlinga iz Liverpoola koji je godinama gradio imidž kluba u kojem su svi dostupni. Prodali su Torresa i Sterlinga velikim rivalima, no dolaskom Jurgena Kloppa to se promijenilo. On je na ponudu Barcelone odgovorio riječima, prenosi Germanijak.

˝Nisam šokiran interesom drugih klubova za naše igrače, ali moraju shvatiti da više nismo klub koji prodaje. Vjerujemo u zajedništvo i zajedničko napredovanje. Phillipe je vrlo važni igrač za nas, napredovao je i pametno igra u oba smjera˝.

Odštetna klauzula u ugovoru Brazilca i Liverpoola ne postoji pa Redsi mogu odlučivati o tome što će prihvatiti, a što ne. Coutinho je prošle sezone potpisao novi, petogodišnji ugovor s klubom, a prije dva mjeseca rekao je kako želi biti dio budućnosti Liverpoola. Zabio je 13 pogodaka u Premiershipu u prošloj sezoni i neizostavan je kotačić igre Jurgena Kloppa, a tek mu je 25 godina.

Osim odbijanja, Liverpool radi i na dovođenju Nabya Keite iz Leipziga, ali tu Nijemci njih odbijaju za ogromne cifre novaca. Posljednja je ponuda bila 70 miliona eura i to je najveći posao na kojem rade ovo ljeto. Vjerojatno će biti uspješni, no Leipzig nije lak za pregovore.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,