Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Baku i Madrid žele finale Lige šampiona 2019. godine

Preuzmite sliku

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u petak je objavila da su Baku i Madrid dostavili kandidaturu za organizaciju finala Lige šampiona 2019. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Baku je ponudio da se finale igra na Olimpijskom stadionu koji će biti domaćin i nekim utakmicama EURO 2020, koji će se igrati širom Evrope. Madrid je s druge strane u kandidaturi naveo da bi stadion Metropolitano, novo zdanje Atletica, koji će se otvoriti ove godine bio idealan domaćin.

Iz UEFA-e su saopštili da će odluka biti donesena u septembru ove godine. UEFA se vratila na prethodni javni sistem odabira domaćina finala Lige šampona, nakon što je prethodnih nekoliko sezona izbor bio interna stvar evropske kuće fudbala.

Ovosezonsko finale Lige šampiona igraće se 3. jula na stadionu Millennium u Cardiffu. Za domaćina finala naredne sezone odabran je Olimpijski stadion u Kijevu.

U konkurenciju za dobijanje domaćinstva finala Lige Evrope 2019. godine ušlo je sedam gradova: Baku, Glasgow, Istanbul, Sevilla, Frankfurt, Stuttgart i Tbilisi.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,