Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Azmir Husić oštro odgovorio Mujkanoviću: Sloboda nisu Kikači, nego malo veća igračka, izgubili ste se k'o Hadžira u Turskoj (AUDIO)

Preuzmite sliku

U razgovoru za Fenu predsjednik Slobode Senad Mujkanović objasnio je trenutnu situaciju u klubu sa Tušnja. Pojasnio je status pojedinih igrača, osvrnuo se na rad protekle uprave, na čelu sa Azmirom Husićem, te brojnim dugovanjima od kojih prednjače poreske obaveze. Između ostalog, Mujkanović je naveo da ga je Husić zvao iz Amerike da upita za dešavanja u vezi Ivana Kostića.

Odmah nakon što je putem elektronskih medija pročitao izjave aktuelnog predsjednika FK Sloboda Senada Mujkanovića reagovao je bivši predsjednik Azmir Husić koji je u razgovoru za Tuzlanski.ba demantovao određene izjave Mujkanovića ali i kazao još mnoge druge stvari koje do sada nisu bile poznate javnosti.

“U nekoliko navrata se moje ime spominjalo kroz kontekst moga rada u Slobodi gdje sam se ja kao predsjednik dovodio u pitanje to sam sve prešutio jer nisam želio da pravim štetu klubu koji je ispred svih nas. Međutim, sada sam odlučio da odgovorim na izjave Mujkanovića” – kazao je na početku razgovora Husić i nastavio:

“Kada je u pitanju dugovanje koje je nastalo u periodu mog mandata kako kaže Mujkanović volio bi da to on prikaže i dokaže da je to tako, a sa druge strane on mora da bude svjestan da su on i direktor glupostima i javnim pokazivanjem određenih ugovora sami sebi natovarili inspekciju da dođe i traže neke stvari. Nama je svima jasno da mnogi klubovi zbog finansijske konstrukcije pokušavaju gotovinski da isplaćuju što veći broj igrača zbog smanjenja troškova. Mujkanović bi trebao da zna kako se za igrače na pozajmici ne plaća porez i doprinosi” – priča Husić i dodaje kako je čista laž da je iz SAD-a zvao Mujkanovića u vezi Ivana Kostića.

“On je mene zvao u Ameriku da pita za stanje pojedninih igrača. Ja sam mu tada kazao da su to igrači sa kojima sam ja imao veoma dobar odnos i dogovor. Svi igrači koji su ispoštovani to su igrači koji su čekali novac od UEFA-e da dođe i da im budu izmirena potraživanja. To su bili Zeba, Kostić, Mehidić, ti igrači nisu dobili novac na ruke, a nisu pravili problem i bili su voljni čekati da dobiju dio koji im pripada. Međutim tim novcem oni nisu plaćeni iz kojih razloga ja to zaista ne znam” – pojašnjava Husić i navodi primjer slučaja Mehidić.

“Lično sam molio da se Mehidiću  daju čisti papiri da može da ide i da nema klub nikakvu obavezu prema njemu, nikada mu to nisu dali pa je on morao potegnuti za advokatima, isti slučaj je bio i sa Ivanom Kostićem. To što su oni u ovom slučaju bili loši pregovarači i ucjenjivali pojedine igrače koji su znojem natapali dres Slobode to je njihov problem, jer nisu znali da vladaju situacijom takvom kakva jeste” – kaže Azmir Husić koji u nastavku dodaje kako je i sam dok je obavljao funkciju predsjednika Slobode nailazio na brojne finansijske poteškoće ali kaže da nije nikoga prozivao već je rješavao takve vrste problema.

“Uprava na kojem sam bio čelu ostavila je iza sebe 230.000 eura i to je bilo sasvim dovoljno da se pokrije potraživanje Ksotića od 60.000 KM, Mehidića od 8.000 KM, Govedarica nešto između 11 i 12 hiljada KM, tako da kada to sve saberemo trebalo im je najmanje 200.000 KM viška da ostane, ako ne i više od toga” – odgovara Husić na izjave trenutnog predsjednika Mujkanovića i nastavlja dalje u oštrom tonu:

“Kada je u pitanju Senad Mujkanović koji je u jednoj od izjava kazao kako će odstupiti ukoliko Slobode ne izbori plasman u Evropu. Moj savjet mu je da već danas kaže kako nije više predsjednik Slobode jer je za kratko vrijeme nanio dosta zla Slobodi što će vrijeme pokazati, jer i on i ljudi uz njega koji vode Slobodu izgubljeni su ko Hadžira u Turskoj. Ovo nisu Kikači gdje je on bio predsjednik, Sloboda je malo veća igračka i mora se malo više znati da bi se bilo predsjednik Slobode” – navodi Azmir Husić koji na kraju poručuje:

“Ja lično, spreman sam da sve što sam nanio štete klubu snosim odgovornost i da to finansijski pokrijem i opravdam. Jer sam ranije izjavio da iza mene ništa ne smije ostati da nije regulisano. Smatram da sam dovoljno uradio za Slobodu, i proći će puno vremena kada će na Tušanj doći jedan trener kao što je Ćiro Blažević kada će navijači vidjeti pogodak sa pola terena i kada će ponovo većina onih koji vole Slobodu živjeti za Slobodu” – poručio je Husić koji se za kraj dotakao i poređenja plata fubalera sa ljekarima uposlenim u UKC-u Tuzla:

“Mujkanović poredi fudbalere i doktore na UKC-u, to je sasvim nelogično. Ako želite ekipu koja se neće boriti za opstanak, pa makar to bila i BiH, igrači sigurno moraju imati plate veće od doktora. U jednoj Americi najjači hirurzi  imaju plate po 500 ili 600 hiljada dolara, dok recimo fudbaleri u ligi petice u imaju po 3-4 miliona eura godišnje ili čak po 5-6 miliona, to je potpuno nelogično poređenje” – kazao je na kraju bivši predsjednik Slobode u razgovoru za Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje