Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Asim Zec zvanično potpisao za FK Željezničar

Preuzmite sliku

Jedan od najboljih fudbalera FK Sloboda u prošloj sezoni, Asim Zec, danas je službeno predstavljen kao novi napadač FK Željezničara.

Nakon što se u ponedjeljak nije pojavio na prozivci igrača Slobode, bilo je jasno da će Zec karijeru nastaviti u nekom drugom klubu. Zec je prema navodima kluba sa Tušnja bio ugovorom vezan za Slobodu, te imao obavezu prijavljivanja na prozivci, ali je prema navodima FK Željezničara dostavio brisovnicu Fudbalskog saveza Tuzlanskog kantona što potvrđuje da je slobodan igrač, te nema smetnji za registraciju fudbalera.

“Osjećam sam veoma sretno, zadovoljan sam što sam došao u najveći klub u BiH. Dobio sam priliku da napredujem dalje u mojoj karijeri i mislim da je ovo bio logičan slijed događaja. Znam da je ovo pravi potez i mogu samo obećati da ću na svakom treningu i u svakoj utakmici dati maksimum”, kazao je Zec.

Asim Zec je rođen 23. januara 1993. godine u Bugojnu. Karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, a već kao junior je otišao u češki Hradec. Nakon dvije godine u Češkoj vratio se u BiH gdje je igrao za Olimpic, Čelik, Velež, Travnik i Slobodu. Prošle sezone je posigao devet golova u 29 utakmica, a polivalentan je igrač, te igra i na krilnim pozicijama i kao centralni napadač.  (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,