Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Amir Spahić za Tuzlanski.ba: Ne krijem ambicije da jednog dana budem prvi trener Slobode (VIDEO)

Preuzmite sliku

Pomoćni trener u FK Sloboda, Amir Spahić nedavno je postao vlasnik trenerske PRO licence što mu pruža mogućnost da bude prvi trener u nekom bh. klubu. Spahić je tako postao jedan od najmlađih trenera s tom licencom u BiH.

Tim povodom ali i povodom priprema fudbalera Slobode za nastavak prvenstva kao i drugim fudbalskim stvarima danas smo razgovarali za Amirom Spahićem, perspektivnim mladim trenerom koji ne krije ambicije da jednog dana bude šef struke u Slobodi.

  • Spahić nam je otkrio da njegov put do trenerske PRO licence nije bio nimalo lagan i da je bilo potrebno dosta truda, rada i odricanja. Imao je kako kaže sreću da stažira u Vardaru jer je u pitanju naše govorno područje pa je tako bio u prilici puno više informacija da prikupi za pripremu i odbranu diplomskog rada na temu “Analiza rada menadžmenta, organizacije stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu makedonskog fudbalskog kluba FK Vardar” koji je sadržavao 150 stranica.

    Kao jedan od većih problema u bh. fudbalu naš sagovornik naveo je odlazak mladih talentovanih igrača koje menadžeri prerano odvode izvan granica BiH bez da su uopšte prije toga nastupili za neki seniorski tim.

    Spahić nam je također prokomentarisao zbog čega po njegovom mišljenju reprezentacija BiH nije sudionik SP u Rusiji kao i izbor Roberta Prosinečkog na mjesto selektora Bosne i Hercegovine.

    Pomoćnog trenera Slobode pitali smo još za koga navija na evropskoj sceni i kakva su bila njegova iskustva tokom saradanje sa Musemićem, Jagodićem i danas Petrovićem.

    Podsjetimo, prvi asistent šefa stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla, Amir Spahić, također je produžio saradnju sa Slobodom za godinu dana.

    Opširnije pogledajte u video prilogu…

    (A.K. | Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje