Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Almedin Zilkić: Sretan sam što smo obradovali naše navijače (VIDEO)

Preuzmite sliku

Sloboda je danas na stadionu Tušanj pred oko 4.000 gledalaca u okviru posljednjeg kola regularnog dijela sezone u Premijer ligi BiH sasvim zasluženo savladala ekipu Sarajeva rezultatom 3:0.

Iako oslabljeni za Amera Ordagića tim Vlade Jagodića pružio je sjajnu partiju u ovom meču. Strijelci za Slobodu bili su Asim Zec za bijele tačke u 41. minutu, Ismar Tandir u 48. minutu i junak utakmice koji je na kraju dobio zaslužene ovacije publike Almedin Zilkić u 67. minuti postavio je konačnih 3:0 za Slobodu.

  • Zilkić je driblinzima, asistencijama i na kraju pogotkom oduševio navijače Slobode koji su nakon pobjede zadovoljni napustili stadion Tušanj.

    U izjavi za medije Zilkić je kazao kako je sve velika zasluga trenera Jagodića koji mu je prije utakmice kazao kako vjeruje da će upravi on biti ključni igrač danas.

    “Nikada nisam sretniji bio. Navijači su me prihvatili, postigao sam pogodak i upisao dvije asistencije. Važno je dobiti utakmicu, ja sam jednako srećan i kad neko drugi zatrese mrežu protivnika. Mislim da smo puno ljudi u Tuzli učinili sretnima. Trener nas je odlično pripremio za ovu utakmicu i rezultat nije mogao na kraju da izostane” – kazao je već nakon prvog svog nastupa na Tušnju ljubimac publike Almedin Zilkić. (Tuzlanski.ba)


    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje