Utorak, 23. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

NFL: Denver i Carolina u 50. Super Bowlu

Preuzmite sliku

U finale doigravanja profesionalne lige američkog nogometa NFL plasirale su se momčadi Denver Broncosa i Carolina Panthersa.

U finalu AFC divizije odigrao se možda i posljednji dvoboj između dvojice velikana, quarterbacka Broncosa Peytona Manninga i quarterbacka New England Patriotsa Toma Bradyja, a kao pobjednik na kraju je izašao vođa Denverovog napada 39-godišnji Manning.

U izjednačenoj utakmici Broncosi su imali prednost tijekom većeg dijela dvoboja, a odluka o pobjedniku pala je u zadnjim sekundama utakmice. Aktualni prvaci Patriotsi 12 sekundi prije kraja postigli su touchdown i smanjili zaostatak na 20:18, no nisu uspjeli realizirati konverziju za dva poena koja bi odvela utakmicu u produžetak.

Tako se Manning, koji još nije otkrio povlači li se na kraju sezone, plasirao na svoj četvrti Super Bowl, a u prethodna tri nastupa bio je uspješan samo jednom – 2008. godine kada je uzeo naslov prvaka s Indianapolis Coltsima.

Na putu do naslova Manningu i Broncosima stajat će najbolja momčad prvog dijela sezone Carolina Panthers, koja je u finalu NFC divizije pregazila Arizona Cardinalse 49:15.

Jubilarni 50. Super Bowl, najveći sportski događaj u Sjedinjenim Američkim Državama, igrat će se za dvije sedmice u kalifornijskom gradu Santa Clara, na stadionu San Francisco 49ersa.

Za Denver Broncose bit će to osmi nastup u Super Bowlu, a momčad iz Colorada uspjela je do kraja otići samo dva puta 1998. i 1999. godine.

Carolina Panthersi u klupskoj povijesti imaju samo jedan nastup u velikom finalu, i to 2004. godine kada su ih na Super Bowlu XXXVIII porazili New England Patriotsi. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,