Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Navijači Irske spremaju koreografiju za svoje ljubimce (FOTO)

Preuzmite sliku

Navijači Republike Irske spremaju koreografiju za svoje ljubimce u večerašnjem revanšu baraža na “Aviva” stadionu između Republike Irske i BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako je Fudbalski savez Irske (FAI) osigurao deset hiljada zelenih katona za istočnu tribinu, najvatrenija grupa irskih pristalica odlučila je da finansira nabavku još pet hiljada papira u zelenoj, bijeloj i narandžastoj boji. Oni će na južnoj tribini njihovim podizanjem formirati zastavu svoje domovine. Ovi kartoni će biti raspoređeni u navijačkoj sekciji donjeg dijela južne tribine dublinskog “Aviva” stadiona.

Ovu incijativu pokrenula je preko interneta navijačka grupa You Boys In Green (YBIG).

Ovo je naša inicijativa i ona će biti realizovana zahvaljujući našoj sjajnoj navijačkoj zajednici. Navijači iz YBIG-a bili su fenomenalni tokom ove akcije i rado su odvojili svoja sredstva za kupovinu kartona u boji. Ovom prilikom moram reći da su mnogi od njih izdvojili novac iako su prethodno veliku sumu potrošili za odlazak na gostujuću utakmicu u Zenici. Članovi YBIG-a će popodne raspodijeliti kartone na stolice u donjem dijelu južne tribine”, rekao je portparol YBIG-a za irske medije.

Irski navijači ističu kako su nakon zeničkih 1:1 veliki optimisti pred večerašnji revanš baraža njihovih ljubimaca protiv BiH. Na utakmici se očekuje preko 50.000 navijača, od čega bi njih oko 3.000 trebalo bodriti bh. fudbalere.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje