Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mara Lakić-Brčaninović predsjednica žirija izbora sportiste BiH

Preuzmite sliku

Mara Lakić-Brčaninović, jedna od najboljih koraškašica bivše Jugoslavije, Evrope i svijeta svih vremena predsjedavat će žirijem 17. izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za 2017. godinu, u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radio-televizije BiH.

Legendarna košarkašica, a potom i istaknuta trenerica i selektorica reprezentacije BiH, svojim bogatim sportskim iskustvom, autoritetom i znanjem dat će dodatni pečat manifestaciji koja već skoro dvije decenije na najbolji način promoviše najbolje pojedince, sportske kolektive i organizacije iz svih krajeva BiH.

Žiri će održati četiri sjednice, od čega prvu 1. novembra u Sarajevu u zgradi RTV doma, zatim u Mostaru 8. novembra, te 17. novembra u Banjoj Luci. Posljednja, četvrta bit će održana na dan same manifestacije 12. decembra u Kongresnoj dvorani hotela “Holiday” u Sarajevu. Kao i svih ranijih godina partner prestižne manifestacije je krovna bh. sportska institucija – Olimpijski komitet BiH. Podršku ovom projektu daje i državni vrh BiH, odnosno Predsjedništvo BiH kao tradicionalni pokrovitelj.

“Drago mi je i osjećam zadovoljstvo i odgovornost biti na čelu žirije ove manifestacije. Imena nagrađenih u prethodnim godinama pokazatelj su da je žiri uvijek prepoznao najbolje, a na meni i kolegama u žiriju je obaveza da i ove godine posao odradimo profesionalno i bez greške”, kazala je Lakić-Brčaninović.

Funkcije predsjednika do sada su obavljali: Milorad Karalić, Josip Katalinski, Tomo Marić, Nađa Avdibašić – Vukadinović, Muhamed Ibrahimbegović, Elvir Bolić, Marijan Kvesić, Miroslav Ćiro Blažević, Sergej Barbarez, Svetlana Kitić, Dušan Bajević, Ivica Osim, Dragan Marković, Faruk Hadžibegić, Refik Šabanadžović, Žarko Varajić.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje