Četvrtak, 25. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaško čudo: Petnaestogodišnji Rumun visok 230 cm (VIDEO)

Preuzmite sliku

Svaki dan mora da pojede kilogram tjestenine Robert Bobroczkyi kako bi uhvatio tempo da uskladi svoju visinu od 230 centimetara sa svojom težinom, koja trenutno iznosi 84 kilograma.

Petnaestogodišnjak je razumljivo uključen u košarkaški pogon. Trenutno se nalazi  u Rominoj akademiji, a direktor kluba Giacomo Rossi ističe da žele prvenstveno da učine mladog Bobroczkyija zdravim čovjekom, pa tek onda igračem. Tako da će Robert propusti cijelu sezonu što se utakmica tiče, kako bi dobio željene kilograme naspram visine koju ima.

Ono što krasi ovog dječaka jeste to da govori pet jezika, a prednosti koje donosi svom timu jesu preglednost igre i asistencije.

Nakon brojnih pretraga koje su uradili sa košarkaškim čudom iz Rumunije fiziotarapeut kluba Daniele Comandini kaže da je Robert u potpunosti zdrav, te da nema ništa sporno sa njegovih 230 centimetara visine i 84 kilograma težine.

Visinu je Bobroczkyi naslijedio od oca Zigmonda koji je bio proslavljeni rumunjski košarkaški visok 215 centimetara, koji je igrao Gheorgheom Muresanom 231 centimetar visokim bivšim NBA košarkašem. Te od majke koja je bila rukometašica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje