Petak, 29. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ženska košarkaška reprezentacija BiH ostvarila prvu pobjedu u kvalifikacijama (FOTO)

Preuzmite sliku

U okviru 4. kola kvalifikacija za EP 2017, reprezentacija BiH je u tuzlanskom Mejdanu pred oko 300 gledalaca savladala Rumuniju sa 14 koševa razlike, odnosno 77:63 (15:13; 19:20; 17:8; 26:22)

Iako nakon rezultata u prvom poluvremenu 34:33 nije izgledalo da će naše košarkašice doći bez veće muke do pobjede, uz maksimalno zalaganje svih košarkašica u nastavku meča upravo to se dogodilo.

Ovo je našim košarkašicama bila prva pobjedu u kvafikacionoj grupi H, dok Rumunke imaju dvije pobjede i dva poraza.

Najefikasnija košarkašica na parketu bila je Marica Gajić sa 23 postignuta poena, nju je skoro u stopu pratila Dragana Svitlica sa 20 poena. Lynetta Kizer takođe je bila dvocifrena na ovom meču sa 12 ubačenih poena.

U reprezentaciji Rumunije raspoložene za igru bile su Annemarie Parau sa 16 poena, dok se Claudia Pop istakla sa 15 postignutih poena.

U okviru naše grupe “H” Izrael je danas napravio podvig. Pobjedom na domaćem parketu protiv lidera grupe reprezentacije Turske rezultatom 63:62, košarkašice Izraela nanijele su prvi poraz selekciji Turske u ovim kvalifikacijama.

Nastavak takmičenja žensku košarkašku reprezentaciju BiH očekuje 19. novembra kada će gostovati Turskoj, a zatim će na domaćem parketu ugostiti Izrael. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje