Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Velimir Gašić: Nema opuštanja, čeka nas veoma žestok tempo uz podršku navijača bit će lakše (VIDEO)

Preuzmite sliku

Košarkaši OKK Slobode u subotu u tuzlanskom Mejdanu dočekuju ekipu Kaknja. Iako utakmica nema preveliki rezultatski značaj jer su obje ekipe izborile Ligu 6, trener OKK Slobode Velimir Gašić na današnjoj press konferenciji istakao je kako neće biti opuštanja.

Dva kola prije kraja Lige 10 košarkaši Slobode uspjeli da dođu do cilja i izbore takmičenje koje će odlučiti o novom prvaku. Za trenera Gašića ovakav rezultat nije nikakvo iznenađenje.

“Vjerovao sam da možemo do cilja i evo uspjeli smo. Svi momci su radili maksimalno i rezultat na kraju mora da bude pozitivan. Iako nam utakmica u subotu protiv Kaknja ništa posebno rezultatski neće značiti nema opuštanja u svaki meč ulazimo sa isim ambicijama, a to je pobjeda. Nakon Lige 10 slijedi žestok tempo jer će se igrati po sistemu srijeda-subota. Najvažnije od svega da svi igrači budu zdravi i na raspolaganju” – kazao je Gašić.

Košarkaš Nedžad Muratović pred meč sa Kaknjem je kazao kako u dobroj atmosferu dočekuju ovaj susret.

“Ekipa Kaknja se sigurno neće predati ovdje u Mejdanu imaju veoma dobre pojedince tako da očekujem jednu vrlo dobru utakmicu. Što se tiće Lige 6 moram priznati da smo mlada i ne toliko iskusna ekipa ali dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat” kazao je Muratović.

Da u OKK Sloboda vlada dobra atmosfera pokazuje i današnje druženje prvotimaca sa građanima koje je upriličeno u Cafe barovima Sloboda i Intermezzo. Uz druženje sa košarkašima OKK Sloboda je u saradnji sa PAN pivom priredila i nekoliko iznenađenja građane Tuzle.

Sloboda utkmicu sa Kaknjem igra u subotu 04. marta u do sada neosvojivom Mejdanu sa ekipom Kaknja sa početkom u 19:30 sati. Nakon Kaknja ekipu Slobode očekuje gostovanje kod Bošnjaka nakon čega slijede nastupi u Ligi 6. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje